Hírek

2016.09.16. 17:15

Jubileumi díszoklevelet kaptak a pedagógusok

Keszthely – 65, 60 ,50 éve végzett pedagógusok vehettek át jubileumi díszoklevelet a Polgármesteri Hivatalban.

Keszey Ágnes

Óvodások és iskolások köszöntötték  műsorral a nyugdíjas tanítókat, tanárokat, majd Ruzsics Ferenc polgármester méltatta a pedagógusi hivatást. Úgy fogalmazott: legféltettebb kincsünket, gyermekünket bízzuk a gondoskodó kezekre és pallérozott elmékre, majd az ünnepségen bemutatták a díszokleveles pedagógusokat.

Czibulya Pálné, Szilágyi Jánosné, Strenner Imréné és Ruzsics Ferenc az ünnepségen Fotó: Keszey Ágnes

Henczi Imréné (Mozgay Vilma)  – aki Hévízen tanított, felsősöknek rajzot oktatott és biológia szakkört, felnőtt színjátszó-kört és irodalmi színpadot  vezetett, majd Gyenesdiáson volt napközis nevelő  -65 évvel ezelőtt szerzett diplomát: vas oklevélben részesült. Farkas Ödön 60 év végzett, így gyémántoklevelet érdemelt ki. Ő Semjénházán volt tanító és igazgatóhelyettes, majd a zalacsányi nevelőotthon igazgatóhelyettese. Logopédiai tanárként a keszthelyi járásban beszédhibás gyermekekkel foglalkozott. Ők nem tudtak jelen lenni az ünnepségen. Gyémánt oklevelet vehetett át Strenner Imréné (Simon Éva), aki Zalába kerülve a keszthelyi Egry József Általános  Iskola napközis nevelője volt és történelmet tanított. Ketten ötven éve végezve arany oklevelet vettek  át. Czibulya Pálné (Kenyeres Zsuzsanna) Bázakerettyén, majd a keszthelyi Egry iskolában tanított. Szilágyi János Károlyné (Klembáczki Mária) Zalában  a cserszegtomaji, a keszthelyi Csány László Általános Iskola tanára és az  Életfa Iskola óraadója volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!