Hírek

2016.09.25. 13:34

Falták a kilómétereket

Zalakaros – Először szervezett futóversenyt a turisztikai egyesület. A három különböző távra közel 250 ember nevezett.

Pásztor András

Vasárnap délelőtt első alkalommal startolt el a Zalakaros-Kis-Balaton Futóverseny a fürdőváros központjából. A helyi turisztikai egyesület által szervezett megmérettetésen megközelítőleg 250 futó indult, hogy leküzdje a három táv – 10, 21, 32 kilométer – valamelyikét.

– Azért indulok a versenyen, hogy kipróbáljam magam, remélem sikerül teljesítenek a 10 kilométeres távot – mondta a 13 esztendős Strobl Áron, aki saját bevallása szerint az iskolai tornaórákon nem a futás a kedvenc időtöltése. – Ezúttal nem fogok unatkozni, hiszen a barátaim is velem tartanak, így lesz lehetőségünk majd beszélgetni is – jegyezték meg a fiatalok.

A versenyen persze az idősebb generáció is képviseltette magát, így például az 56 éves zalakarosi Sinkovics Attila.– Három éve kezdtem el futni, azért, hogy javítsak a közérzetemen és az egészségi állapotomon – hangsúlyozta a idős férfi, aki azt is elárulta: a futást mindig szenvedésként éli meg, ám amikor komolyabb távot sikerül teljesítenie, az felemelő érzést jelent.

Hiába a kora őszi időpont, tegnap szikrázó napsütésben és kellemes időben  futhattak a zalakarosi verseny résztvevői
Fotó: Gergely Szilárd


A versenyre nem csak környékbeliek jelentkeztek, voltak például, akik Dunaharasztiból érkeztek, de dr. Lubics Szilvia ultramaraton futó is rajthoz állt.

A 10 kilométeres távot a férfiak közül végül dr. Czigány Róbert teljesítette a leggyorsabban, míg a női mezőnyben Horváth Loretta végzett az élen.

A 21 kilométeres félmaratoni távot a férfiaknál Bertók Olivér nyerte, míg a nők közül Magyar Éva teljesített a legjobban.A 34 kilóméteres, Kis-Balaton kört a férfiak közül Korpics Attila nyerte meg, a nők mezőnyében pedig dr. Lubics Szilvia bizonyult a leggyorsabbnak, aki 2 óra 31 perces teljesítményével csupán 5 perccel maradt le a férfi győztestől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!