Hírek

2017.02.19. 08:41

Fánkfesztivál Hahóton

Hahót – A vártnál kevesebben vettek részt szombaton a település első fánkfesztiválján, ám aki vette a fáradtságot és sütött, az annál nagyobb lelkesedéssel tette.

Pásztor András

Az IKSZT épületében egyébként igazi farsangi hangulat uralkodott, míg a szakértőkből álló zsűri a fánkokat kóstolta és értékelte, addig a gyerekek jelmezes felvonuláson, különféle játékos vetélkedőkön és tombolasorsoláson vehettek részt.

– A versenyt két korcsoportban – gyermek és felnőtt –, illetve két kategóriában – édes és sós – hirdettük meg – így Vörös Regina, az IKSZT vezetője, aki hozzátette: volt, aki igazi különlegességgel is készült, mint például a palacsintafánk.

A felnőttek közül egyébként éppen a különleges palacsinta fánkkal nevező Vidovics-Beke Erika nyerte az első fesztiváldíjat. Mint mondta: a finomság elkészítése nagyon egyszerű, minden hozzávalóból egy bögrényi kell.

A gyerekek, köztük Szőlősi Boglárka (balról), Kománovics Hedvig és Gutléber Huba Bertalan is jóízűen falatozott
Fotó: Gergely Szilárd

– Hagyományos szalagos fánkot nem tudok készíteni, de ígérem, jövőre megtanulom azt is – mondta pironkodva a győztes.

A gyermekek mezőnyéből Szőlősi Boglárka emelkedett ki, a kislány ugyanis muffin-fánkot készített.

– Szeretek tenni-venni a konyhában, anyának is szoktam segíteni – árulta el Boglárka, aki egyelőre még nem döntötte el, hogy mivel hivatást választ felnőttként, de a cukrász még benne van a pakliban.

A Schrottné Antal Ibolya, Komárovicsné Büki Erika és Korpavári Fanni összetételű zsűri egyébként az ízvilágot, az állagot és a tálalást is pontozta.

Az eredményhirdetést követően szinte pillanatok alatt elfogytak a fánkok, a gyerekek tömték magukba a különféle finomságot.

– Újabb és újabb programokat szervezünk, hogy építsük, erősítsük a közösséget – mondta Szabó Zsolt polgármester, aki hangsúlyozta: már most készülnek az áprilisban esedékes borversenyre és a nyári off-road találkozóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!