Hírek

2016.05.25. 09:04

Fejlesztés, átalakítás önerőből

Újudvar – A temető korszerűsítése nemrégiben fejeződött be, ám a település vezetése újabb beruházást indított. Ezúttal a hivatal előtti tér kap új burkolatot és az eddiginél több parkoló lesz.

Pásztor András

Mint azt Jakab Sándor polgármester elmondta: nemrég befejeződött az újudvari temető korszerűsítése, melynek keretében teljesen megújult a ravatalozó épülete, sőt az ingatlan előtere is térköves burkolatot kapott.

– Közel 600 méter hosszan közlekedő utat épített ki az önkormányzat, valamint urnahelyek is kialakításra kerültek – mondta a polgármester, aki hozzátette: fából készült padokat, hulladékgyűjtőket is kihelyeztek a temetőben.

A településen megkezdődtek a községháza előtti tér átalakítási munkálatai is. A kialakításra kerülő térköves parkolóban a jövőben megfelelő számú parkoló áll majd rendelkezésre az közös hivatalba és az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület ügyfélfogadására, valamint az orvosi rendelésre és a gyógyszertárba érkezők részére. A munkálatok során a tér csapadékvíz elvezetése is végleges megoldást nyer, valamint a faluház és a községháza között új, térköves járdaszakasz is épül.

A temető korszerűsítését, illetve a hivatal előtti tér átépítését az önkormányzat teljes egészében saját megtakarítása terhére, több milliós önerőből  finanszírozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!