Hírek

2015.07.29. 15:37

Feltöltőkártyás trükkel csapták be - A rendőrség óvatosságra int

Vonyarcvashegy - Feltöltőkártyás trükkel csaltak ki közel százezer forintot egy vonyarcvashegyi nőtől.

Arany Gábor

A főkapitányság híre szerint a nőt egy telefontársaság munkatársaként bemutatkozó férfi hívta fel, azt állítva, hogy nyereményjátékukon 75.000 forintot nyert. Az átvételhez bankautomatán keresztül kell az általa megadott telefonszámra pénzt feltölteni, amit természetesen vissza fognak utalni - hangzott az ígéret. A nő több tranzakcióval 96.000 forintot töltött fel a megadott számra.

Az ismeretlen adott a hivatalos látszatra, miközben telefonon keresztül utasított, kérte, hogy a bankkártya PIN-kódját ne mondja el a hölgy még neki sem, és végig a vonalban maradt. Ezt követően azzal búcsúzott el, hogy 20-25 perc múlva érkezik a számlájára a nyeremény és a feltöltött összeg. Ez azonban nem történt meg, a feltöltött telefonszám sem válaszolt. Ekkorra már kiderült a nő számára, hogy a telefontársaság nem hirdetett nyereményjátékot, így feljelentést tett a rendőrségen.

A főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy ilyen jellegű nyereményjátékot a mobilszolgáltatók nem szerveznek. Ismeretlen telefonálóknak ne teljesítsék ilyen kérését! A telefonos csalók tárháza végtelen, hivatkoznak bajba jutott unokára, rokonra, hatalmas nyereményekre. Minden hasonló esetben értesítsék a rendőrséget a telefontanú 06-80-555-111/140-es zöld számán (hétfőtől csütörtökig: 8-16, pénteken: 8-13), vagy a 107, vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!