Hírek

2017.01.12. 19:35

Fogadás az új év alkalmából

Pacsa, Zalalövő -Az elmúlt esztendő eseményeiről, valamint az új évi tervekről is szó esett csütörtökön délután, amikor a két város önkormányzata fogadást adott.

Gyuricza Ferenc

Nem minden a körülményeken múlik, sokkal inkább azon, miként élünk mi magunk az adott lehetőségekkel, idézte Hamvas Béla gondolatait köszöntőjében Kelemen Tamás, az 1800 lakosú Pacsa polgármestere. Az elmúlt évi történések sorából kiemelte, hogy szomszédos településekkel összefogva sikerült hosszú távú megoldást találni az ívóvíz minőségét érintő problémákra. Hasonlóképpen jártak el, amikor nyugdíjba vonulás miatt kellett gondoskodni a fogorvosi ellátás helybeni folytatásról. Mint elmondta, megújult több épület, közterület. Egyebek mellett a konyha épülete és eszközparkja, az első világháborús emlékmű, a harangláb, több kőkereszt. Telt házzal működik a bölcsőde, újra lehet strandolni a tónál. a várost közvetlen buszjárat köti össze Budapesttel, sorolta az elmúlt év említésre méltó momentumait. A polgármester utalt rá, az önkormányzat másfél száz gyermeknek juttatott támogatást iskola-, illetve óvodakezdéshez, tűzifát kapott 143 család. Támogatták az egyházat és a civil szervezeteket, valamint több, az egész várost megmozgató rendezvényt is tartottak.

Zalalövőn megtartott újévi fogadáson Vigh László országgyűlési képviselő (balról), Pintér Antal polgármester és dr. Koczka Csaba, a zalaegerszegi járási hivatal vezetője koccintanak egy sikeres és eredményes új esztendő reményében

Mint Kelemen Tamás kiemelte, ezek a közösen elért sikerek a településen élők érdekét szolgáló, jókor hozott döntések eredményei. Nem vártunk csodára, a lehetőséget kerestük, és ki is használtuk, összegezte a városvezető.

Az fogadáson megjelent több települési polgármester, megyei intézmények és szervezetek vezetői, valamint dr. Gyergyák Ferenc, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének főtitkára.

Az újévi fogadás előtti pillanat: Bokor Ferencné alpolgármester, Borsos Ferencné, a Pulyka-Java Kft. cégvezetője, dr. Benedek Karolina jegyző (b-j), Kajári Attila, az egerszegi tankerületi központ igazgatója, Kelemen Tamás és dr. Gyergyák Ferenc (b-j)

Zalalövőn első alkalommal tartott az önkormányzat újévi fogadást, melyre a helyi vállalkozókat, illetve a társszervek és partner szervezetek képviselőit, vezetőit hívták meg. Elsőként Pintér Antal, a város polgármestere összegezte a 2016-os esztendőt.

- A munkában a lehetőséget, a nehézségekben pedig a közjót szolgáló, a közös cél elérését segítő eszközt láttuk - jelentette ki az elmúlt esztendő kapcsán a polgármester, aki szerint a akkor cselekednek helyesen, ha a város tevékeny részeseivé, alkotó elemeivé válnak.

Vigh László, a térség parlamenti képviselője pohárköszöntőjében úgy fogalmazott: az ország is sikeres évet tudhat maga mögött, s ennek alátámasztására több adatot is ismertetett. Mint mondotta, az infláció nulla százalék körüli, a munkában állók száma 3,7 millióról 4,4 millió főre emelkedett, a munkát keresők száma pedig csupán 200 ezer fő. A képviselő szerint 2017-ben az országban fontos változások, Zala megyében pedig jelentős beruházások várhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!