Hírek

2013.09.08. 09:35

Futtató a szökős ebeknek

Nagykanizsa - Zajlik az élet az állatotthon háza táján. Miközben német segítséggel ivartalanítási akció indul, addig a dél-zalai város polgármestere támogatásával készült biztonságos futtató a szökős, mászós kutyáknak.

Papp Attila

Vasárnap délelőtt a finanszírozó, Cseresnyés Péter polgármester jelenlétében avatták fel a menhely legújabb létesítményét. Mint azt Varga Károlyné, a menhelyt üzemeltető Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület elnöke elmondta: végre póráz nélkül, szabadon szaladgálhatnak a szökős kutyusok is.

- Évek óta problémát jelentett, hogy a mászós ebeket még a futtatókba sem lehetett felügyelet nélkül kiengedni, mivel egykettőre átmásztak a kerítésen. Cseresnyés Péter közel 100 ezer forintot adott nekünk azért, hogy megoldhassuk a helyzetet - árulta el az elnök. - Az adományból a laktanyák kerítésének mintájára készítettük el az új védvonalat . A befelé hajló, majd egy méteres drótháló immár tökéletes megoldást jelent: az 500 négyzetméteres futtatóban kedvükre szaladgálhatnak az árva ebek.

Fotó: Szakony Attila

Talán az egyesület részéről kifejtett aktivitásnak is köszönhető, hogy a német partnerük a minap 5 ezer euróval járult hozzá a menhely állatorvosi költségeihez, sőt, további 3 ezer eurót pedig egy városi ivartalanítási akció lebonyolításához adtak.

- Augusztusban 100 lakónk kötelező oltását, míg további 50 kutyus ivartalanítását tudtuk megoldani a német segítségből - folytatta Varga Károlyné. - Mivel a Tierheimleben In Not vezetősége eredményes tárgyalásokat folytatott a városvezetéssel, így októberben ivartalanítási akciót is indítunk a város kutyás közössége számára. A kísérleti jelleggel indított programban szuka kutyák, illetve nőstény macskák ivartalanítását tudjuk megoldani, úgy, hogy a jelentkezőknek mindössze néhány ezer forintjába kerül csak az egyébként költséges beavatkozás.

Az állatotthon vezetője végül kifejtette: az önkormányzat támogatásával bonyolított akció keretében száz kutya, és száz macska kerülhet be idén ősszel a programba, amelyet reményeik szerint újabbak követhetnek majd. Céljuk az, hogy a nagykanizsai kisállat tartók minden évben, és minnél nagyobb számban vehessenek részt egy-egy hasonló programban, elsősorban szociális rászorultsági alapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!