Hírek

2017.04.23. 13:24

Régiségek seregszemléje az egerszegi falumúzeumban

Régi tárgyak szerelmeseinek teremtettek találkahelyet szombaton a megyeszékhelyen, a Göcseji Falumúzeumban.

Arany Gábor

Az első ízben megrendezett, Itt az ószeres szlogennel meghirdetett régiségvásár mindenkit várt, akinek a birtokában antik holmik rejtőztek és megváltak volna tőlük. Varju András, a falumúzeum osztály vezetője elmondta, az a szándék is vezette őket, hogy találjanak a falumúzeum bővítésekor felhasználható régi bútorokat, eszközöket, tárgyakat. A tervek szerint ugyanis hamarosan négy porta és egy iskolaépület fogja gazdagítani a szabadtéri múzeumot.

Képünkön Zöhrer Elréd fémöntő figuráiból válogat Fitos Eleonóra és Marancsics Erika Fotó: Pezzetta Umberto

A műtárgyvédelem szándéka is megbújt a rendezvény hátterében, hiszen ilyenkor felbukkanhatnak olyan tárgyak, amelyek a gazdájuk számára már értéktelenek, ám mások meglátják bennük a kincset. Az idei falumúzeumi szezon második rendezvénye visszafogott érdeklődés mellett zajlott.

A régiségek kínálata és a vásárlók száma szerényebbnek mutatkozott a reméltnél, de falumúzeumi környezet hangulatos hátterét adta a régiségek vásárának, s talán nem utoljára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!