Hírek

2016.12.08. 15:51

Gyerekek a gyerekekért

Nagykanizsa – A református gyülekezet és a zeneiskola tanárainak, diákjainak összefogásával immár 3. alkalommal jön létre a dél-zalai városban egy fontos karitatív kezdeményezés.

Horváth B. Attila

Mint azt Hella Ferenc, a Nagykanizsai Református Gyülekezet lelkipásztora érdeklődésünkre elmondta: az idei a 3. év, hogy a református gyülekezet és a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei 13-án 18 órakor Gyermekek a gyermekekért címmel közös jótékonysági koncertet adnak a református templomban.

Mint azt a lelkipásztor hangsúlyozta: a koncert célja kettős. Egyrészt az, hogy mindenki érezze jól magát az adventi készülődés közepette, másrészt pedig hogy az óvodáskorú rászoruló gyermekeket, illetve azok családjait támogathassák, segíthessék.

– Maga a koncert ingyenes, de természetesen, adományokat elfogadunk – tette hozzá Hella Ferenc.

– A befolyt bevételből tartós élelmiszercsomagokat állítunk össze, melyeket az óvodákon keresztül juttatunk el a szegényebb sorsú családokhoz. Tavalyelőtt, az első koncert után 40 családnak tudtunk ily módon segíteni, tavaly pedig már 50 családot támogathattunk.

A református gyülekezeti teremben pedig december 15-ig adventi jótékonysági börzét tartanak. Szívesen látnak mindenkit, aki vásárolni, vagy eladni szeretne – a támogatáshoz bármelyik megfelelő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!