Hírek

2016.06.13. 06:41

Hagyta éhen halni a kutyáit

Lasztonya – Magára hagyta anyakutyáját és kölykeit, több elpusztult közülük, a gazdájuk ellen vádat emelt az ügyészség.

Arany Gábor

A 44 éves N. Lászlóné az elmúlt évben lasztonyai portáján tartotta anyakutyáját és négy kölykét. Az állatok a rossz tartási körülmények és a hiányos kerítés miatt többször átszöktek a szomszédba és a szemétből próbáltak élelemhez jutni. Az asszony 2015. szeptember elején elutazott a faluból azzal, hogy néhány nap múlva visszatér. Erre tekintettel csak 2-3 napra elegendő élelmet hagyott az ebeknek, a gondozásukról, felügyeletükről pedig nem gondoskodott. Az asszony azonban hetekig nem járt Lasztonyán, és az ellátatlan állatok az éhezés miatt jelentősen lesoványodtak. Közel egy hónap elteltével, október 5-én, a község jegyzőjének bejelentése alapján kiérkező rendőrök és hatósági állatorvos már azt állapította meg, hogy a kutyakölykök közül három elpusztult. Tetemeik az udvaron hevertek, míg az anyaállat és egy kölyke  az udvarról elszökött.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba az esetről tájékoztatva elmondta, hogy a kanizsai járási ügyészség az asszony ellen elhagyással, különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzás bűntette miatt emelt vádat, büntetésként végrehajtásában felfüggesztett, börtönben letöltendő szabadságvesztésre téve indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!