Hírek

2017.01.16. 17:11

Harapta, ütötte magát, az ennivalóját a földre dobta és ott evett az elhagyott kisfiú

Zalaszentgrót – Súlyosan traumatizálódott az a kisfiú, akit az anyja 14 hónaposon hagyott hátra egyik idős, gondozásra szoruló rokonánál.

Arany Gábor

A most 38 éves I. Anna hetedik gyermekét 2014. december végén szülte meg Németországban. Ezt követően Lipcsében élt élettársával és kisfiával, ám szűk esztendővel később, 2015 novemberében hazatért Magyarországra, miután párja rács mögé került.

A vádirat szerint az  asszony 2016. február közepén visszautazott Németországba, de a fia nélkül, akinek a hazai anyakönyvezését nem intézte el, így semmilyen okirattal nem rendelkezett.

A külföldön prostitúcióból élő I. Anna többi gyermekét a nagyanyjuk nevelte, ám az utolsót nem vállalta, ezért a nő a gyengén látó és maga is segítségre szoruló, Mezőlakon élő nagynénjét kérte meg, hogy pár napig gondoskodjon a kisfiúról, aki ekkor már beteg volt. Február utolsó napján a gyerek az állapota miatt előbb orvoshoz, majd a pápai kórházba került.

Aznap női hang jelentkezett a gyámhivatalnál és az anyaként bemutatkozva ígérte, hogy három nap múlva bemegy a hivatalba. Ez azonban nem történt meg. Mivel a gyermek semmilyen nyilvántartásban sem szerepelt, senki nem volt, aki igazolta volna származását, a gyámhivatal ismeretlen szülőktől származó kiskorúnak minősítette és nevelőszülőknél helyezte el.

A következő hetekben sikerült egy alkalommal elérni az anyát telefonon, aki ígéretet tett a gyermek iratainak benyújtására, ám ezt mégsem tette meg. A kisfiút sem a kórházban, sem a nevelőszülőknél sem az anya, sem a család részéről senki nem kereste, nem látogatta. A német anyakönyvi kivonata postán érkezett meg április végén, ezt a nagymama adta át a gyámhivatalnak. Azt nem tudta megmondani, hogy lánya merre jár, mert külföldre utazása óta ismeretlen helyen él.

A gyermek az átéltek hatására érzelmi, pszichés traumatizációt élt át, gondozatlan volt, bőre ekcémás. A nevelőszülőkhöz kerülve is harapta, ütötte magát, az ennivalóját a földre dobta és ott evett. A szakértő megállapítása szerint a gyerek testi és szellemi fejlődése veszélybe került az anya kötelességszegése miatt, miután a legelemibb anyai elvárásoknak sem tett eleget.

A történtekről tájékoztatást adva a megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a nő ellen kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a keszthelyi járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!