Hírek

2016.05.15. 09:35

Három motoros és egy személyautó karambolozott Nagykapornaknál - Ketten súlyosan megsérültek (frissítve)

Három motoros és egy személyautó karambolozott a 76-os főúton, Nagykapornak és a kisbucsai elágazás között vasárnap 11 óra körül.

Pezzetta Umberto

A balesetben ketten súlyosan megsérültek, egy ember pedig könnyű sérüléseket szenvedett. A műszaki mentést a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók végzik, áramtalanították a járműveket. A mentés idejére lezárták az utat.

A police.hu információi szerint egy személyautó és egy motorkerékpár ütközött össze és még két motorkerékpáros esett el 2016. május 15-én 11 óra körül Nagykapornakon, a Hidegkúti-forrásnál. A baleset következtében az elsődleges információ szerint három fő sérült. A helyszínelés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a 76-os főút balesettel érintett szakaszát.

Érdeklődésünkre Sznopek Veronika, a rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, a balesetben az elsődleges orvosi vélemény szerint két személy súlyosan, négy pedig könnyebben sérült, mentőhelikopter is érkezett a sérültek elszállítására. A balesetben érintett motorosok külföldi állampolgárok. A helyszínelés jelenleg teljes útzár mellett zajlik, a forgalmat elterelik, várhatóan 13 óra tájban indulhat meg fél pályán a forgalom.

A helyszínen tartózkodó fotós kollégánk információi szerint a Keszthely irányából érkező Ford Focus személyautó megcsúszott és összeütközött a vele szemben közlekedő 7 fős osztrák motoros konvoj első tagjával. Két további motoros ezt követően csúszott el, amikor ki akarták kerülni a balesetet szenvedett járműveket.

14.05: Sznopek Veronikától kapott legfrissebb információink szerint a helyszínelés az érintett járművek nagy száma miatt elhúzódott, így 14.45 körül várható, hogy mindkét sávon megindulhat a forgalom. Addig teljes útzár van érvényben, az arra haladóknak más útvonalat kell választaniuk.

A sérültekről megtudtuk, hogy a személyautóban két fő szenvedett könnyű sérülést, a motorokon utazók közül pedig ketten súlyos, ketten könnyű sérülést szenvedtek. A két, a balesetet manőverrel kikerülni próbáló motor közül az egyik a szalagkorlátnak ütközött, a másik pedig a sérült járműveknek.

A baleset körülményeit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya vizsgálja.

15.02: Az érintett útszakaszon a rendőrök befejezték a helyszínelést, a forgalom ismét zavartalanul haladhat.

Május 16. 11:47

Hétfőn délelőtt a Zala Megyei Kórházban érdeklődtünk a két súlyos sérült állapota felől. Mint megtudtuk, az egyik osztrák túramotorost Szombathelyre szállították, másikukat a zalai kórház látta el. Neki súlyos végtagsérülései voltak, még vasárnap megműtötték, s az intenzív osztályon ápolják. Állapota stabil. A sérültek Ausztriába történő hazaszállításáról később intézkednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!