Hírek

2017.06.29. 13:16

Engedély nélkül, otthon bontotta az autóját

ZALAEGERSZEG Otthonában bontotta szét a gépkocsiját, hogy aztán fémhulladékként értékesítse az a férfi, aki ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

A megyei főügyészségtől kapott tájékoztatás szerint K. Rudolf tavaly szeptember hónap második felében zalaszentmihályi ingatlanán a nyílt téren, burkolatlan, füves talajon szétbontotta az üzemképtelen Daewoo Nexia személygépkocsiját. Az volt a terve, hogy a kinyert fémalkatrészeket más fémhulladékokkal együtt értékesíti. Az olajjal erősen szennyezett sebességváltóművet, féltengelyt, motor-alkatrészeket, fogaskerekeket, valamit építésből származó sárgaréz és alumínium darabokat, illetve szétvágott kerékpárvázakat személyautójába pakolta, és elindult a megyeszékhelyre, hogy a hulladékfelvásárlóknál leadja.

Az egerszegi kapitányság járőrei azonban október 7-én kora délután a 76-os számú főút alsónemesapáti leágazójánál megállították. A járműben szállított fémhulladékokra tekintettel ezt követően szemlét tartottak a férfi zalaszentmihályi ingatlanán is. Az ott talált anyagok egy része veszélyes hulladéknak minősült. A környezetvédelmi előírásoknak nem megfelelő autóbontás alkalmas volt a talaj és a felszín alatti víz, továbbá az emberi egészség veszélyeztetésére, a szétbontott gépkocsi, valamint a bontáskor keletkező egyéb veszélyes és a szállított, az ingatlanon tárolt nem veszélyes hulladékok kezelésre pedig a férfinak nem volt engedélye.

A történtek miatt az autós ellen a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!