Hírek

2013.08.14. 15:43

Holnapocska Gyermektábor: egy mosoly is gyógyít

Zalaszabar – Harminc beteg gyermek gyógyulhat e napokban a jókedv és a mosoly erejével a Holnapocska Gyermektáborban.

Horváth-Balogh Attila

A táborra immár több éve rendszeresen sor kerül Szabadics Zoltánnak, a Szabadics Zrt. tulajdonosának és feleségének köszönhetően. Különlegessége, hogy ilyenkor, nyáron súlyos, daganatos megbetegedésben, illetve szívbetegségben szenvedő, gyermekeket látnak vendégül. Szombat óta kínálnak számukra felhőtlen kikapcsolódást a szervezők, köztük szakértő személyzet, például orvosok és lelkes önkéntesek akiknek hitvallásuk, hogy a mosoly gyógyító erővel bír. A táborra idén már másodszor kerül sor, s védnökséget vállalt fölötte dr. Garami Miklós, a budapesti, Tűzoltó utcai Gyermekgyógyászati Klinika főorvosa és Fenyő Iván színművész. A színművész elmondta: rendszeres látogatója a klinika kis lakóinak, s számára mindennél többet ér, amikor egy beteg kisgyermek hálásan a vállára hajtja fejét.

– Azt éreztem, hogy annyi szépet kaptam az élettől, talán illik ebből vissza is adni valamit – magyarázta.

– Hetente egyszer keresem fel a klinikát, ahol sajnos, sok szenvedő kisgyerekkel találkozom, akik láttán kinyílik a szív, s lehull minden külső manír az emberről. De mégsem marad meg bennem soha az, hogy hú, ez milyen durva hely volt, hanem hogy a fájdalmak ellenére micsoda lelki tisztaságot, jókedvet éreztem ott – ez a titka a gyógyulásnak. Mint azt dr. Garami Miklós megerősítette: erre épít a beteg nebulók számára (természetesen) ingyenes tábor is. Így a kezeléssel párhuzamosan valósul meg a rehabilitáció, ami azért fontos, mert a hónapokig, évekig kórházban kezelt gyerekek már nehezen tudnak visszailleszkedni a közösségbe. A 10 éves, budapesti Lőrincz Loránd például elárulta: már nem először vesz részt a táborban, melynek jó hangulata, baráti közössége is hozzájárult ahhoz, hogy meggyógyuljon a leukémiából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!