Hírek

2016.04.29. 13:15

Hologram nélküli ezrest kapott a bankautomatából

Zalaegerszeg - Hologram nélküli 1000 forintos bankjegyet kapott az automatától Nunkovicsné Nyírő Rózsa Mária, aki az eset miatt szerkesztőségünkhöz fordult.

Magyar Hajnalka

Még április 12-én történt, 10 és 11 óra között, hogy az UniCredit Bank zalaegerszegi fiókjának belső automatájából hologram nélküli ezer forintos bankjegyet kapott. A hölgy 9 ezer forintot vett fel, egy darab 5 ezres és 4 darab ezres címletben, s mint elmondta, ez utóbbiak egyike 2003-as évjáratú, hologramfólia nélküli bankó volt. (Ezt megelőzően nem volt a tárcájában papírpénz.) Panaszosunk csak akkor szembesült a hibával, amikor később fizetni akart, de nem fogadták el tőle a bankjegyet. Mint mondja, nagyon kellemetlen volt számára a szituáció.

Az észrevételt a kifogásolt bankjegy sorozatszámával együtt továbbítottuk az UniCredit Bank budapesti központjába. Az illetékesek válaszukban jelezték, a banktitok védelme miatt nem áll módjukban a konkrét esetről harmadik félnek tájékoztatást nyújtani. Általános információkkal azonban szolgáltak. Mint írták, az ATM-ek töltése kizárólag a 11/2011. (IX.6.) MNB rendeletben meghatározottak szerint történhet. Eszerint csak azokat a bankjegyeket lehet az automatákba visszaforgatni, amelyeket az MNB által meghatározott hardver- és szoftver-verzióval rendelkező bankjegyvizsgáló gép forgalomképesnek minősített. Ennek az előírásnak a bank eleget tesz. Amennyiben ilyen ügyben panasz érkezik hozzájuk, úgy a pénzfelvétel pontos idejének ismeretében ellenőrizni tudják, hogy a konkrét tranzakcióhoz tartozó töltés során előfordult-e valamilyen bankjegyfeldolgozó-gép probléma, és kivizsgálható, hogy miként mehetett át a gépen korábbi kiadású, nem forgalomképes bankjegy. Az ügyfelet azonban kár nem érheti, a forgalomból már kivont, vagy sérült bankjegyet ugyanis a bankfiókok díjmentesen kicserélik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!