Hírek

2017.05.24. 09:45

Megújult az iskola teteje Felsőrajkon

A helyi általános iskola több évtizede épített, rossz állapotú, málló tetőszerkezetét közös erővel újították fel nemrégiben.

Szabó Zsófia

Az intézményt, melyet – félszáz esztendővel ezelőtt építettek, több részletben -  kívül-belül három éve újították fel. Egy energiaracionalizálási projekt jóvoltából hőszigetelték az épület falait, kicserélték a nyílászárókat. Az osztálytermeket közösségi összefogással hozták rendbe: korszerűsítették a villanyvezeték-rendszert, emellett, többek közt új színt is kaptak a helyiségek.

A közelmúltban – a korábbiakhoz hasonlóan, szintén Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos kezdeményezésére és koordinálásával – újabb, nagyléptékű felújítás történt az iskolában.

- Elengedhetetlenné vált a tető korszerűsítése – mondta a honatya. – A kúpcserepek sok helyütt hiányoztak, ezen kívül más részeken is voltak hiányzó felületek, amik miatt olykor be is ázott az épület – jelezte Vigh László, aki akkor jótékonysági bált szervezett a rekonstrukcióra. A félmillió forint bevételből és sokak anyagi hozzájárulásából hatszáz négyzetméter cserepet vásároltak.

- A kivitelezés is a közösség munkáját dicséri. Nem csak helyi lakosok vettek részt az építkezésben, még a szomszédos Alsórajkról is érkeztek segítő kezek, akik szintén önzetlenül dolgoztak – hangsúlyozta a politikus. – Huszonöten, alig egy hét alatt nem csak a cserepeket cseréltük ki, a fa tartószerkezetet is. Ennek köszönhetően a gyerekek immár modern, esztétikus iskolába járhatnak.

A munkálatokban sok helyi lakos is részt vett, köztük Mátyás Zsolt, Szalai Miklós, Bogdán József és Novák Péter

Fotó: Dr. Csikós Andrea Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!