Sajtótájékoztató az igazgatói tisztségre kiírt pályázatokról

2017. június 26., 16:27 szerző: Keszey Ágnes
komment
Aláírásgyűjtést indít a Demokratikus Koalíció helyi szervezete, hogy a Vajda János Gimnázium intézményvezető tisztségére kiírt pályázatot az a pedagógus nyerje el, akit a szülők, diákok és a pedagógusok többsége támogat.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Kovács Viktória DK-s önkormányzati képviselő a tegnap tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a városban és a közösségi oldalon az terjed, hogy a gimnázium jelenlegi vezetőjének mandátumát két évvel meg akarják hosszabbítani. A képviselő kérdésünkre elmondta: bár érdeklődött, erről hivatalos információt nem kapott.

– A városban elterjedt pletykák alapján politikai döntés fog születni. Arra szeretném felszólítani Manninger Jenő országgyűlési képviselőt, nyilatkozzon, hogy a politika nem kíván beleszólni ebbe a döntésbe – mondta Kovács Viktória.

Arról is szólt a tájékoztatón, hogy közérdekű adatként nyilvánossá kell tenni az intézményvezetői pályázatokat és az azokról alkotott véleményeket. Ezek a dokumentumok olvashatóak ugyan a gimnázium honlapján, de a jelenlegi igazgató régi pályázatát nem találta meg. A politikus elmondta azt is: azon az ülésen, amelyen az önkormányzat emberi erőforrás bizottsága véleményezte a pályázatokat, ő ismertette a szülői munkaközösség véleményét, ám ez nem került bele a jegyzőkönyvbe, ezért kérte, hogy azt egészítsék ki.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő megkeresésünkre a következőképpen reagált a vele kapcsolatos kijelentésre.

– Azt gondolom, hogy a DK-s képviselő és azok a politikusok, akik a Facebookon folyamatosan foglalkoznak a gimnázium ügyeivel és egyoldalú álláspontokat fogalmaznak meg, ők csinálnak politikát a gimnázium ügyéből.

Keszey Ágnes

2017. június 26., 16:27 szerző: Keszey Ágnes

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...