Hírek

2016.09.27. 15:23

Ital és indulat

Zalaegerszeg – Ital és indulat gyakran sodor bajba embereket, akik aztán az elfajult konfliktus miatt bíróság előtt adhatnak számot viselkedésükről.

Arany Gábor

Több liter bor legurítása után támadt rá élettársára és ismerőseire az a férfi, aki ellen nemrég felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt emeltek vádat. Az 58 éves B. László kanizsai otthonában poharazgatott élettársával és négy ismerősével ez év március 30-án délután. Előzőleg a kórházat is megjárták, mert a társaság egyik erősen ittas tagját kellett ellátni. Az orvostól hazafelé négy liter bort vettek, és folytatták az italozást, ám B. László összeveszett a tolókocsival közlekedő élettársával és fellökte. A védelmére kelőket pedig konyhakéssel kergette ki a lakásból. Az utcára is követte őket, s pont a rendőrök megérkezésekor érte utol és ütötte le az egyik vendégét. A járőrök segítették fel a földre zuhant férfit, majd megbilincselték B. Lászlót.

A 37 éves T. Barnabás ez év április 30-án délután egy kanizsai presszóban feledkezett meg magáról. Megjelent a szórakozóhelyen a barátnője volt kedvese, emiatt a férfi összeveszett a nővel, fojtogatni kezdte. Segítséggel sikerült megfékezni T. Barnabást, aki pár perc nyugalom után hamutartóval fejbe vágta az egyik gyanútlanul hozzáforduló vendéget és könnyű sérülést okozott neki. Garázdaság, testi sértés miatt emeltek vádat T. Barnabás ellen.

Anya és fia támadott meg autós férfit a megyeszékhelyen tavaly szeptember 19-én kora este. A vádirat szerint a garázdaságért már többször elmarasztalt, 17 éves N. Dániel és 38 éves anyja, H. Judit a Petőfi és a Vizslaparki utca kereszteződéséhez közel keveredett konfliktusba az autóssal. Az asszony az úttestre lépve megállásra kényszerítette a gépkocsi vezetőjét, és megpróbálta kinyitni az ajtókat. Ezt a sofőr belülről megakadályozta, majd odaért két ismeretlenül maradt férfi társaságában N. Dániel is. Kiabáltak, a sofőrt megöléssel fenyegették, közben anya és fia ütötte a gépkocsit. A vezető telefonon hívta a rendőröket, ekkor N. Dániel betörte a bal első ablakot és igyekezett az ajtót kinyitni, illetve a sofőrt megütni, az anyja pedig többször beköpött a kocsiba. A két ismeretlen férfi ekkor már távozott. N. Dániel még megrúgta az autó külső tükrét, majd nem várva be a rendőröket elmentek. A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, társ tettesként elkövetett garázdaság miatt emelt vádat anya és fia ellen az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!