Hírek

2017.01.26. 18:55

Jeges hétvégével búcsúzik január

Az édesszájúak és a húsimádók egész biztosan találnak maguknak kellemes időtöltést.

Jégrandevú

Mivel a Balaton jege továbbra is kedvez a téli sportoknak, ezen a hét végén is jégrandira várnak mindenkit a vonyarcvashegyi strandon. Szombaton 13 órakor veszi kezdetét a III. Jégszobrász Művésztelep, 14 órától pedig a jeges-havas sportnapon gyerekek és felnőttek ügyességi játékokban vehetnek részt. 15 órától limbóverseny is lesz a jégen. A szervezett programokon kívül péntektől vasárnapig zene, forralt bor, tea, langalló várja az érdeklődőket, korcsolya-kölcsönzési lehetőség is lesz, és mindenki kedvére korcsolyázhat, fakutyázhat. A bátrabbak kipróbálhatják a jégből készített körhintát is. Balatongyörökön vasárnap 15 órától jégpartira, korcsolyázásra, vidám, játékos versenyekre várnak gyerekeket és felnőtteket a Balaton-partra. A szervezők arra biztatják a résztvevőket, hogy akinek van hokiütője, vigye magával. Akik nem melegednek fel eléggé a mozgásban, azokat forralt bor és tea is várja.

Torták és sütemények kavalkádja

A Zalaszentbalázsi Fiatalok Egyesülete hetedik alkalommal szervezi meg vasárnap 15 órától a község kultúrházában a süteményfesztivált. Az eseményen számtalan édes, sós és krémes nassolnivalót lehet megkóstolni. Az ügyeskezű háziasszonyok és hobbicukrász urak, akik rutinosan mozognak a konyhában, meg is mérkőzhetnek egymással a rendezvény keretében, az otthon készített sütikkel, tortákkal.

Tollasok, szőrösök

A nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban péntek déltől vasárnap 15 óráig különleges állatokban gyönyörködhetnek az érdeklődők. Galambokat, tyúkokat, nyulakat és díszmadarakat lehet megtekinteni a Galambtenyésztő Egyesület által szervezett kiállításon.

Főtéri disznóság

Szombaton 7.30-kor Letenye főterén második alkalommal rendeznek hagyományőrző népi disznóvágást. A program ünnepélyes megnyitóját délután fél kettőkor tartják, ezzel egy időben lehetőség nyílik disznótoros ételek kóstolására is.

Háztáji finomságok

Felsőrajkon szombaton 8.30-tól téli termelői vásárt tartanak a már megszokott helyen, a pajtánál. Többek között helyi és környékbeli termelők kínálják majd otthon készített portékáikat, hentesárukat, sajtokat, lekvárokat, mézet.

Élmények két keréken

Fényképes, videós élménybeszámolót tart skótföldi motoros útjáról Sényi András és Békes László, a Söjtör Környéki Motorosok Baráti Körének két tagja. Az érdeklődőket szombaton 17 órai kezdettel várják a söjtöri könyvtárba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!