Hírek

2017.01.10. 13:00

Jó a jég! - Lehet korizni a Balatonon!

Keszthely – Korcsolyázók, fakutyázók, jéghokisok lepik el a Balatont, sokan szánkóval, néhányan jégvitorlással vagy csak csizmában, bakancsban sétálva, csúszkálva mennek a jégre.

Keszey Ágnes

Már - már nyarat idéző forgalom van a keszthelyi Balaton - parton: a tó hétvégére annyira  befagyott, hogy már akkortól biztonságosan lehet a jégen tartózkodni. A strandokat működtető keszthelyi Városüzemeltető Nonprofit kft. a Városi strandon jelölte ki a jégpályát, ahova hétköznaponként óvodásokat  és testnevelésórájuk idején  iskolásokat is levisznek pedagógusaik. Délutánonként és hét végén még inkább élénkül a forgalom: akkor már  szabadidejükben csúszkálnak gyerekek és szüleik és a fiatalok.

- Tizenöt centiméteres a jégvastagság. Hatezer négyzetméternyi a terület. Ennek minden részét nem tudjuk takarítani, de hómaró géppel  folyamatosan pucoljuk le róla a havat. Este meg van világítva. 18 óráig két fő felügyelő személyzet is van, s létra, mentőkötél is rendelkezésre áll - mondta Csendes Antal, a VÜZ kft. ágazatvezetője.

A parton korcsolyakölcsönző, s forró italokkal két büfé is várja a vendégeket. Illemhely a közeli Energia téren lévő műjégpályánál található, a strandra pedig hét végére mobil wc-k érkeznek.

Az ágazatvezető hozzátette: az  előrejelzések szerint továbbra is hideg várható, ezért várhatóan még a jövő héten is várja a korcsolyapálya a mozogni vágyókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!