Hírek

2016.03.11. 12:19

Jobbik: Ki mond igazat a kórházfejlesztésről?

Keszthely – "A miniszterelnök szerint 500 milliárd forintot fordított a kormány az elmúlt öt évben a kórházak fejlesztésére, Balog Zoltán 322 milliárd forintot említett. Melyikük mond igazat?" - tette fel a kérdést a jobbikos képviselő, Herold János sajtótájékoztatóján.

Keszey Ágnes

Az önkormányzati képviselő úgy fogalmazott: hangzatos szavak hangzanak el a kormány részéről fejlesztésekről, ám ellehetetlenítik az intézményeket.

– Keszthelyen is alulfinanszírozottság jellemző. A kórház épülete elavult, helyenként balesetveszélyes, kordonok védik a közlekedőket. Vannak dolgozók, akik nem kapnak munkaruhát. A felújított mentőállomáson attól kell félni, hogy a kapura szerelt motort a szél kiszakítja. A rendelőintézet a hetvenes évek hangulatát kelti – sorolta Herold János, hozzátéve: az elöregedő háziorvosok pótlása országszerte probléma. – Volt építő jellegű javaslatom: a multik építményadójának emelésével a háziorvosok adóterheit csökkenthettünk volna Keszthelyen.

Herold János bejelentette: a párt nemzeti konzultációja részeként elindította "a képviselő házhoz megy" programját: aki kéri, annál személyes látogatást tesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!