Hírek

2016.05.19. 17:42

Jogerősen is elítélték

Zalaegerszeg – Jogerős ítéletet hozott május 17-én a Zalaegerszegi Törvényszék Gelse egykori polgármesterének büntetőügyében.

R. J.-t, aki 20 éven át, 2010-ig irányította  Gelsét, azzal vádolta az ügyészség, hogy az önkormányzat által közmunkákra foglalkoztatottak részére a munkabért, illetve a túlóra után járó juttatást átmeneti segély címen fizette ki. A segélyek kifizetésére a polgármester adott utasítást, a dokumentálást azonban a helyi önkormányzatnál dolgozó II. rendű vádlott végezte. A Zalaegerszegi Járásbíróság 2015. december 10-én hozott első fokon ítéletet az ügyben, majd az I. rendű vádlott és védője fellebbezése nyomán került az ügy másodfokon a Zalaegerszegi Törvényszékre, amelynek büntetőtanácsa  a  felbujtóként 105 rendbeli közokirat-hamisítás bűntettét 70 rendbeli felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntettére, illetve 35 rendbeli közokirat-hamisítás bűntettére változtatta. A törvényszék a lapunkhoz eljuttatott tájékoztatás szerint egyebekben helybenhagyta az első fokú döntést, s megállapította, hogy a 3 millió forintos pénzbüntetés törlesztését június 10-én kell megkezdenie a vádlottnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!