Hírek

2015.11.13. 15:16

Kábítószert termeltek a volt tűzoltószertárban

Keszthely - Saját fogyasztásra termelt kábítószernek való kendert az a két fiatalember, aki ellen a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

A vádirat megállapításai szerint a 25 éves K. Tamás és a kábítószerrel visszaélés miatt, illetve garázdaságért korábban már elítélt 31 éves Sz. Szilárd ez elején határozta el, hogy saját felhasználásra kábítószernek való kendert fognak termelni. Ehhez K. Tamás kezdeményezésére birtokukba vették a sármelléki Arany János utcában álló használaton kívüli elhagyott tűzoltó szertárat. Közösen rendezték be a termesztéshez szükséges eszközöket, valamint magvakat is vásároltak, majd kicsíráztatták és cserépbe ültették. Ily módon folyamatos gondozásuk mellett összesen hét növény fejlődött ki és ezekből fogyasztottak is. A rendőrség március 10-én tartott házkutatást a szertárnál és K. Tamás keszthelyi lakásában. Az előbbi helyen kiszárított, valamint virágzás előtti állapotú növényeket találtak, valamint lefoglaltak növényi törmeléket, digitális mérleget, foltos mintázatú magvakat, pipa alkatrészeket. A lefoglalt anyagokban a szakértő kimutatta a kannabiszra jellemző vegyületeket. A lefoglalt hét tő meghaladta a csekély mennyiség felső határát, de a jelentős mennyiség alsó határát nem érte el. A lakásban a rendőrök közel 60 gramm növényi törmeléket simítózáras tasakokat, őrlőt találtak. A két férfitől vett minták vizsgálatával a szakértő azt is kimutatta, hogy a két férfi fogyasztott kannabiszt.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint  a két férfi ellen társtettesként elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a keszthelyi járási ügyészség. Ennek büntetési tétele egytől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!