Hírek

2016.11.06. 09:08

Kerek jubileumot ünnepelt szombat este a HSMK és a vegyeskar

Nagykanizsa – Szombat este gálaműsorral és a tárgyi emlékekből válogatott kiállítással ünnepelte épülete átadásának 40. jubileumát a Hevesi Sándor Művelődési Központ, illetve a fennállását Nagykanizsa Város Vegyeskara.

Horváth-Balogh Attila

Az elmúlt 40 év plakátjaiból, okleveleiből, képes és írott dokumentumaiból összeállított tárlatot Horváthné Gelencsér Edit, a HSMK intézményegység-vezetője és Kálovics Ferenc, a vegyeskar működésének jogi hátterét adó Cantare '97 Alapítvány kuratóriumi elnöke ajánlotta a szép számú érdeklődő figyelmébe. Eztán került sor az ünnepi gálaműsorra, melyben a Cseke József karnagy vezette városi vegyeskar és Baj Bianka, illetve Micsinai Dominik versmondók léptek színpadra. A gálaest különlegessége volt, hogy a vegyeskar korábbi karnagyai is vezényelhették egy-egy produkció erejéig a művészeti csoportot.

A város vezetése nevében Tóth Nándor alpolgármester köszöntötte a megjelenteket – s természetesen, az ünnepelteket.

– Ma két olyan közösséget, illetve intézményt ünneplünk, amelyek 40 éven át bizonyították, hogy képesek a kultúra és a művészet, az értékek és a hagyomány közvetítésére – emelte ki Tóth Nándor. – A 40 éves HSMK a város szívében valóban a város szívét jelképezi, méltón képviselve névadója, Hevesi Sándor, a Nemzeti Színház volt igazgató-főrendezője szellemiségét. Az intézmény az itt dolgozók elhivatottságának köszönhetően az elmúlt években számos díjat érdemelt ki. A legnagyobb azonban mind közül a város polgárainak elismerése és szeretete, amit a mai ünnepi összejövetel is kiválóan szimbolizál. És nem utolsósorban az a tény is, hogy olyan kiváló művészeti csoport született meg a kebelében, mint Nagykanizsa Város Vegyeskara, mely az induláskor a Hevesi Sándor Művelődési Ház Vegyeskara nevet viselte. A csapat fennállása 4 évtizede alatt nem csak Nagykanizsa, hanem egész Zala megye meghatározó művészeti együttesévé vált.

Végül Tóth Nándor elismerő oklevelet nyújtott át Horváthné Gelencsér Editnek és Kálovics Ferencnek.

Szintén köszöntötte az ünnepelteket és emléklapot adott át az intézményvezető részére Cserti Tibor, a Nagykanizsai Városvédő Egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!