Hírek

2017.05.16. 08:51

Késsel akarta kirabolni a kanizsai boltot

Zalaegerszeg - Késsel próbált meg kirabolni egy éjjel-nappali boltot az a férfi, akinek előzetes letartóztatását kezdeményezte a kanizsai járási ügyészség hétfőn.

Arany Gábor

A megyei főügyészségtől kapott tájékoztatás szerint a negyvenes éveiben járó győri férfi még 2012. december 4-én kora este Nagykanizsán tért be egy boltba, ahol először késével megpróbálta kifeszíteni a kasszát, majd amikor nem sikerült, a késsel fenyegetve akarta rákényszeríteni a bevétel átadására az alkalmazottat, aki azonban kiabálni kezdett. Erre a szomszédos helyiségből segítségére siettek, amit látva a támadó elmenekült.

A férfi elfogását követően tagadta a bűncselekmény elkövetését.  A nyomozás eddigi eredményei alapján alapos a gyanú, hogy ő követte el a rablást, ám az eljárás alatt folyamatosan problémát jelentett a tartózkodási helyének megállapítása, igyekezett eltűnni a hatóság elől. Emiatt nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, ez alapján tavaly május 31-én rendőrkézre került és az ügyészség indítványozta előzetes letartóztatását, ezt azonban a nyomozási bíró elutasította és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben. Ezt november végén felülvizsgálta és továbbra is fenntartotta, de mint később kiderült, a férfi már szeptember közepétől nem tett eleget annak az előírásnak, hogy hétfőnként jelentkezzen a győri kapitányságon, amiről viszont a rendőrség elfelejtette értesíteni a bíróságot.

Miután ez kiderült, újra elfogatóparancsot adtak ki ellene, ami alapján a férfi május 13-án újra rács mögé került. Az előzményekre tekintettel a kanizsai járási ügyészség indítványozta a felfegyverkezve elkövetett rablás kísérletével gyanúsított férfi előzetes letartóztatását. Ennek a nyomozási bíró hétfőn délután helyt adott és elrendelte egy hónap időtartamra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!