Hírek

2017.03.28. 12:58

Keszthelyen itt a nyár? - Schirilla György már a hétvégén megfürdött a Balatonban

Keszthely – Az édesapja nyomdokait követő Schirilla György sportoló rendszeresen úszik jeges és hideg vizekben. Keszthelyen hétvégén mártózott meg.

Keszey Ágnes

Több napos, előadásokkal, sportfoglalkozásokkal tarkított keszthelyi programja zárásaként csobbant a Balatonban  a „nemzet rozmárjának”  nevezett férfi, több bátor helybelivel együtt. Tavaszköszöntő úszását azért itt tartotta, mert gyermekkori emlékek fűzik a városhoz. A Városi strandon merészkedett a tóba.

Több bátor helybeli is megmártozott a Balatonban Schirilla Györggyel Fotó: a szervezők

- Nagyon meleg volt a víz, 8 fokos. 15-20 percig voltunk a Balatonban – mesélte lapunknak Schirilla György. A március csobbanásra a Fő térről indult, iskolások és lovas huszárok kíséretében, s néptánc bemutató is színesített a programot.

Schirilla György csatlakozott a Nők a Balatonért Egyesület keszthelyi csoportja által szervezett Víz világnapi programokhoz: közösen megkoszorúzták a Balatont. A szervezet Keszthelyen, Gyenesdiáson, Vonyarcvashegyen és Balatongyörökön  helyi civil szervezetekkel közösen Víznapi Balcsi-partira várta az érdeklődőket: a gyerekeket játékokkal, a felnőtteket szemléletformáló programokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!