Hírek

2017.04.19. 18:30

Fia iskolatáskájába rejtette a lopott portékát

Keszthely - Kamasz gyermekével akart lopatni az asszony, kiskorú veszélyeztetése miatt is vádat emeltek ellene.

Arany Gábor

K. Katalin a 14 éves fiával egy keszthelyi áruházba tért be vásárolni tavaly november 22-én. Különféle élelmiszereket rakott a bevásárlókocsijába. Vásárlás közben az asszony elhatározta, hogy a portékákat fizetés nélkül viszik el. Ehhez a fiánál lévő iskolatáskaként használt sporttáskát gondolta igénybe venni. Az asszony a ruházati osztályon leemelt egy kabátot és bevitte a próbafülkébe a fia társaságában. Bent a gyerek előtt átpakolta a bevásárlókocsiból a csirkemellfilét, szalámit, csokoládét az iskolatáskába. A csokoládékat kibontotta, a papírjait a ruhája zsebébe gyűrte.

A próbafülkéből kilépve az asszony előreküldte a fiát, hogy fizetés nélkül hagyja el az áruházat, ő pedig a pénztár felé igyekezett. Az áruház biztonsági személyzete azonban figyelte a ténykedésüket, emiatt a próbafülkéből távozásuk után a biztonsági őr az útjukat állta és az áruház irodahelyiségébe kísérte őket.

Ügyükben a keszthelyi járásbíróságon január végén már született végzés, e szerint a lopás kísérlete miatt elmarasztalták a nőt és fiát. Mivel az anya a gyermeket rábírta a lopásra, kiskorú veszélyeztetés miatt emelt ellene vádat a keszthelyi járási ügyészség a napokban - közölte, a megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!