Hírek

2016.05.05. 12:10

Kidobták a kutyakölyköket az utcára

Nagykanizsa – Alultápláltak, ráadásul a bolhák és a kullancsok is hemzsegnek abban az anyakutyában és három kiskölykében, akikre tegnap talált rá egy állatbarát a nemesvidi erdőben. Öröm az ürömben, hogy a kis kutyacsalád már biztonságban van a kanizsai állatmenhelyen.

Szabó Zsófia

Az Élettér Állat-és Természetvédő Egyesületet mélységesen felháborították a történtek. Tekintve, hogy évente ivartalanítási akciókat szerveznek épp’ az ilyen esetek megelőzésére.

- Annak ellenére, hogy ezáltal csökkent a hozzánk bekerülő kiskutyák száma, még mindig vannak olyanok, akik felelőtlenül hagyják, hogy szukájuk utódokat hozzon a világra – mondta Maros Sándorné, az egyesület titkára.

- Amint pedig megszületnek a kiskutyák, szó szerint kidobják őket. Pedig e gazdák közül sokan tudják már előre is, hogy nem tudják majd rendesen etetni és ellátni a kicsiket – tette hozzá.

Mint azt a keverék négytagú családot, akik Somogyból kerültek Kanizsára. Egy napja még magányosan, elhagyatottan kóboroltak a nemesvidi erdő főúthoz közeli részén, amikor rájuk leltek.

- Nagyon kedves és barátságos az anyakutya, nem hagytak benne nyomot a történtek. A kicsik pedig nagyon virgoncak, csak sokat nyúzzák a mamájukat: mindig szopni akarnak – jegyezte meg Maros Sándorné.

A kis négylábú-família a kanizsai menhely vendégszeretetét élvezi még egy jó ideig: amíg a kicsik szopnak, addig örökbefogadásról szó sem lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!