Hírek

2015.12.16. 15:22

Kigyulladt egy hévízi társasház tetőtere (fotókkal frissítve)

Hévíz - Szerdán délután kigyulladt egy emeletes ház teteje a hévíz Sugár közben, az óvodával szemben. Az oltás órákig tartott.

MTI

Nem sokkal délután négy óra előtt kapták a bejelentést a tűzoltók. A társasházi lakás tetőszerkezete égett.

– A helyszínre a megye hivatásos tűzoltói vonultak nagy számban: Zalaegerszegről, Keszthelyről és a szomszédos megyékből. Az elsődleges információk szerint tetőfelújítási munkálatok voltak az épületben, innen keletkezhetett a tűz. Az épületben tartózkodó embereket a tűzoltók kimenekítették, az oltási munkálatok idején egy lakó sem tartózkodott a házban – mondta el a helyszínen lapunknak Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Azok a lakók, akik nem tudnak rokonoknál szállást találni, a katasztrófavédelem és szintén a helyszínen tartózkodó polgármester megoldja az elhelyezését.

Míg a lánglovagok oltották az épületet, egy lakó elkeseredetten annyit mondott: szomorú karácsonyunk lesz.

Frissítés:

Kora estére sikerült eloltani a lángokat annak a hévízi társasháznak a tetőterében, amely szerda délután gyulladt ki, a lakók azonban éjszaka még nem térhetnek vissza otthonaikba - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-t.

Cseresznyés Dániel, a zalai szervezet szóvivője elmondta: az oltást estére befejezték, de az utómunkálatok még hosszú ideig tartanak. 
Hozzátette, hogy éjszakára a húszlakásos társasház egyetlen otthonába sem térhetnek haza a lakók. Csütörtökön az áram- és gázszolgáltató felmérése után dönthetnek arról, hogy mikor lehet visszaköltözni az épületbe.

A tűzeset 20 lakásban 73 embert érint. A lakóknak az önkormányzat és a katasztrófavédelem biztosít elhelyezést, ha nem tudnak rokonoknál, ismerősöknél éjszakázni. Számukra szükség esetén egy szomszédos szállodában biztosítanak helyet.

Mint a szóvivő korábban közölte: a négyemeletes társasház tetőterében felújítási munkálatokat végeztek, feltehetően ennek kapcsán keletkezhetett a tűz, de ennek okát még vizsgálják. Jelentős részben leégett az épület tetőszerkezete, több tetőtéri lakás károsodott, de a tűzesetben senki nem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!