Hírek

2017.04.20. 19:10

Kispuskás rapsicokat ítéltek el

Zalaegerszeg - Orvvadászokat ítéltek el az egerszegi járásbíróságon. A szarvasborjút elejtő rapsicoknak csak annyi idejük volt, hogy a zsákmányt kizsigereljék.

Arany Gábor

Tovább nem jutottak a feldolgozásban, osztozkodásban, mert megérkeztek a rendőrök.

A családja Tófej környéki erdőjében talált félautomata kispuskával indult vadászni a harmincas éveiben járó T. Gábor tavaly október 20-án. Elmondása szerint a fegyverrel együtt anno egy doboz lőszerre is rábukkant. Vele tartott ismerőse, K. Gábor. Rendszám nélküli Mitsubishi Pajero terepjáróval Pusztaederics határában jártak, amikor este hét körül megláttak egy gímszarvas borjút. A járművet vezető T. Gábor szólt társának, hogy vegye elő a hátsó ülésen szállított, pokrócba csavart kispuskát, majd közben megállt az autóval. Magához vette a fegyvert és egy lövést adott le.

Ezzel sikeresen leterítette a tőlük 50 méterre a rét és az erdő határán álló hetvenkilós állatot. Ez után odatolattak hozzá, a zsákmányt együtt a terepjáróra pakolták és K. Gábor nem messze lévő lakásához vitték. Már elvégezték az állat kizsigerelését, amikor nyolc óra tájt megérkeztek hozzájuk a rendőrök, akiket a Zalaerdő hivatásos vadásza értesített. A szarvasborjú lefoglalásával az erdőgazdaság kára lényegében megtérült.

Az egerszegi járásbíróságon szerdán lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, orvvadászat, valamint lopás miatt kettő év, de végrehajtásában öt év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélték T. Gábort, emellett 160 napi tétel, azaz 240 ezer forint pénzbüntetéssel is sújtották. Társa az orvvadászatban és a lopásban való közreműködéséért 160 napi tétel, azaz 192 ezer forint pénzbüntetést kapott. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!