Hírek

2016.06.21. 14:42

Kobra a fák alatt - Kedden milliók jógáztak együtt

Zalaegerszeg - Idén második alkalommal rendezték meg a jóga világnapját, amelyhez a megyeszékhelyi Béke Ligete Stúdió is csatlakozott, ingyenes órákkal is.

Arany Horváth Zsuzsa

A nap folyamán mintegy 80 érdeklődő kereste fel Balatoni-Huber Verát és jógaoktató kollégáit, hogy együtt tegyenek testi-lelki egészségükért. Mert a jóga nemcsak mozgásforma, a mentális állapotra is jótékonyan hat. A rugalmasság őrzése, visszaszerzése tudniillik az érzelmi háztartásunknak sem árt. Lapunk a délutáni gyermekjóga órába pillantott be.

- A gyerekeknek szóló foglalkozások játékos-mesés formában mozgatják át a kicsiket, észrevétlenül javítva a tartásukat, a koncentrációs képességeiket, a figyelemtartást és a feszültségoldást - mondta Balatoni-Huber Vera.

A kora délutáni gyermekjóga résztvevői élő mandalát formáltak az óra végén. Alulról középről balra haladva: Kámán Orsolya, Nagy Éva Tímea, Kecskés Viktória, Balatoni Bori, Dancsecs Borbála és Vasné, Juhász Enikő, a két jógaoktató, valamint Rettegi Hanna. Fotó: Katona Tibor

Dancses Borbála és Vassné Juhász Enikő ennek megfelelően kalózmesébe csomagolta a különböző ászanák (jóga mozdulatsorok) végrehajtását, így a gyerekek hol fák lettek, hol kobrák, macskák, nyulak és pillangók.

- A gyakorlatok során a gyerekeknek erősödnek az izmaik, nő a kitartásuk és az akaraterejük. Idegrendszerük és szervezetük védekezőképessége is megerősödik. Az előbbi jóvoltából javul a koncentrációjuk, az utóbbival könnyebben vészelik át a betegségeket. Fokozódik a tudatosságuk is: pontosabban képesek érzékelni a külvilág, valamint saját testük és belső világuk jelzéseit, jobban megismerik önnön képességeik és teljesítményük határait - hallhattuk a jógaoktatótól.

A nap folyamán a senior életkorúak is megízlelhették az indiai eredetű jóga jótékony hatásait. (A világnapot is az indiai kormány kezdeményezte.

- A testünk nem lesz fiatalabb, de a rugalmassága megőrizhető, sőt, még javítható is, anélkül, hogy a szívet terhelnénk. - folytatta a stúdió munkatársa. - Ezért akár még hetven évesen sem késő belekezdeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!