Hírek

2016.05.24. 11:08

Kórházban a keszthelyi tűzoltók

A Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezésében a Balaton-parti város legfontosabb egészségügyi intézményében, a városi kórházban tartottak gyakorlatot a helyi hivatásos tűzoltók.

Ahogy a jogszabály előírja, rendszeresen gyakorlatot kell tartani azokban a létesítményekben, amelyek a Kritikus Infrastruktúra témakörébe tartozik. Ezek alatt azokat az intézményeket kell érteni, ahol egy infrastrukturális elem kiesése (villany, víz, áram, távközlés) komoly fennakadásokat okozhatna.

Fotós: Laczikó Károly tűzoltó ezredes - Keszthely KVK

Ennek megfelelően a tűzoltók gyakorlatának célja az volt, hogy a feltételezett szélsőséges időjárás esetén, hogyan és milyen hatásfokkal tudnak a hivatásos egységek beavatkozni a létfontosságú rendszerek és létesítmények védelme, a potenciális veszélyhelyzetek hatásainak csökkentése, következményeinek felszámolása, megszüntetése, a lakosság életének, anyagi javainak mentése érdekébe.  A gyakorlat során átismételték az újabb veszélyhelyzetek kialakulásának esetén használható eljárási rend kialakítását. A keszthelyi hivatásos tűzoltókon kívül a megyei igazgatóság katasztrófavédelmi mobil laborja is részese volt a nagyszabású gyakorlatnak.

A feltételezés hozzájárul az esetlegesen előforduló káresemények, krízis helyzetek hatékony kezeléséhez, valamint a szervezetek közötti gyorsabb információáramlás és a reagálási képesség erősítéséhez.

A gyakorlatot Laczikó Károly tű. ezredes, a kirendeltségvezető megfelelőre értékelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!