Hírek

2017.08.14. 17:21

Korszerű körülmények között fogadhatják a betegeket

ZALAEGERSZEG - Közel negyed századdal ezelőtt indult el, az országban elsőként Egerszegen az egy orvos egy rendelő program, ami közel két évtized alatt zajlott le. Az eltelt évek miatt pedig immár eljött az idő a felújításokra is.

Arany Gábor

Erről is beszélt Balaicz Zoltán polgármester hétfőn azon a sajtótájékoztatón, amit a korszerűsítés alatt álló Kinizsi utca 105. szám alatti orvosi rendelőnél tartottak. Mint felidézte, a településfejlesztési operatív programban 353 millió forintot költenek az egészségügyi alapellátás megújítására. Ez 13 háziorvosi és 17 védőnői körzetet érint, valamint az ügyeleti szolgálatot. Közel 25 ezren élnek a fejlesztésbe bevont körzetekben. Ezek egyike a páterdombi, ahol augusztus elején kezdődött meg a munka, ami október végéig tart.

A 24,4 millió forintos beruházásban a Nívódom Kft. egyebek mellett a rendelőben a vizesblokk és a védőnői rész funkcionális átalakítását hajtja végre. Teljes energetikai felújítás is lesz - homlokzati hőszigetelés és fűtés korszerűsítés. A parkoló és a rendelő közötti útvonalat akadálymentesítik a mozgáskorlátozottaknak. Emellett kétmillió forintért eszközöket vásárolnak: nyomtató, számítógép, vércukormérő, bútorok szerepelnek a listán. Gecse Péter alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője szólt több páterdombi beruházásról, útfelújításról is.

Jó háziorvosi szolgálat nélkül az egészségügy rendszere sem működhet megfelelően, ezt Vigh László országgyűlési képviselő emelte ki. A város pedig ennek érdekében mindent megtesz, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!