Hírek

2016.11.27. 13:34

Kreatív zalai grillázstorta is készült Nagykanizsán

Nagykanizsa - Bagoly, cinke és róka alakú süteményeket is lehetett kóstolni szombaton a Kanizsa Centrumban megtartott tortafesztiválon.

Benedek Bálint

A hagyományos versenyen látványos standokkal készültek a jórészt amatőr versenyzők, akik a tudásuk legjavát igyekeztek bemutatni. A szervezők magyaros, népi motívumok felhasználásával készült süteményeket vártak. A kanizsai Jakabfi Dávid igazán kitett magáért, hiszen egy tortából megformázta a Szent Koronát, azonban nem csak ezzel az alkotásával hívta fel magára a háromtagú zsűri és a közönség figyelmét.

- Az úgynevezett erdőrészleten minden ehető - mesélte Jakabfi Dávid. - A bagolytorta csokoládés ízesítést kapott, a mókus és a cinke mellett a kölyök róka marcipán bundája puncsos piskótatekercs ízeket rejtett. Az avar őrölt mandulából és grillázsmorzsából állt össze speciális kakaóárnyékolással.

Mérnöki precizitással kivitelezett, zalai grillázzsal mutatkozott be a cukrászatot tanuló kanizsai Magyar Judit.

- Némi kreativitással igyekeztem csavarni egy kicsit a megjelenésen, ezért a porcelánhoz hasonló formázott, kiszárított tojásfehérje habot helyeztem a torta tetejére - mondta Judit. - Nem csak látványos, de kiváló térbeli formákat készíthetünk belőle.

Eredmények. Kézműves csokoládé és legszebb stand: 1. Jakabfi Dávid. Amatőr. Burkolt torta: 1. Pável Mónika. Paleo: 1. Bagladi Bettina. Profi torták, tükörglazúr technikával: 1. Magyar Judit. Profi burkolt torták: 1. Vonyarci Cukrászda. Régi idők ízei: 1. VOKE Kodály művelődési ház MAMIK csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!