Hírek

2016.10.09. 15:17

Krisztus közelsége - A lelkiségi mozgalom összeköti az embereket

Nagykanizsa – A cursillo lelkiségi mozgalom szombaton tartotta meg országos találkozóját a Felső templomban.

Benedek Bálint

A Cursillo de Cristiandad elnevezés jelentése: a kereszténység rövid tanfolyama, az elsőt 1944-ben tartották. A cursillo eredetileg az El Caminóra készített fel zarándokvezetőket, azonban hamarosan kitágult ez a cél. A cursillo módszerének jellemzői a barátság, a természetesség, az őszinteség valamint a belső tűz. Nemcsak vallásos embereknek szól, hanem mindenkinek, akinek nyitott a szíve, a gondolkodása, aki őszintén keresi az élete értelmét és törekszik a hiteles életre.

– A kanizsai találkozó mottója: „Bátorság kelj fel, téged hív!" – fogalmazott Szűcs Imre a vendéglátó Jézus Szíve Plébánia helyettes esperese. – Ez a jerkói vak történetéből van, aki kiabált Jézus után, hogy könyörülj rajtam. Mondja neki a tömeg, hogy kelj föl, bátorság téged hív. Tehát közelebb kerül Krisztushoz. Tulajdonképpen e körül telt a nap.

Szűcs Imre elmondta: négy ember tett tanúságtételt vagyis osztotta meg az élményét, hogy számára mit is jelent a mozgalom illetve azóta miben változott az életük.

Fotó: Szakony Attila

A Felsőtemplom előtt kizárólag mosolygós hívekkel találkoztunk, köztük az egriekkel, akik szerint a kanizsai találkozóért érdemes volt átutazni az egész országot.

– Szűcs Imre atya megerősítette a meggyőződésünket, hogy jó ehhez a közösséghez tartozni és Jézust tartsuk a szívünkbe – mesélte ez erdőteleki Ivádi Ágnes. – Olyanok vagyunk, mint egy nagy család, ahol szeretet és odafigyelés vesz bennünket körül, bátorítjuk egymást a hétköznapokban.

A találkozó résztvevői kijelentették: kifejezetten örülnek annak, hogy keresztények és Krisztushoz tartoznak.

– Immár 12 éves tartozom ehhez a kivételes társasághoz, akik megtapasztalhatják Isten szeretetét – így Szentpéteriné Katalin. – Az életünk is sokkal könnyebb, ha ilyen közösséghez tartozhatunk.

Másikuk, Ferencsikné Ica szerint a cursillo olyan csodálatos lelki élmény, amit mindenkinek át kellene élnie.

– Húsz évvel ezelőtt csatlakoztam a társasághoz, s bár előtte jó kereszténynek tartottam magam rá kellett jönnöm van még mit tanulnom – vélekedett. – Alapjaiban változott meg az életem, sokkal nyíltabb lettem ezáltal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!