Hírek

2017.05.05. 14:00

Kutatók és vállalatok - Acélból hegesztett szerkezetekről szólt a tanácskozás

ZALAEGERSZEG - Iparvállalatok, egyetemek és kutatóhelyek együttműködése jegyében zajlott tegnap szakmai konferencia és gyárlátogatás a Pannon Egyetem Mérnöki Kar Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézete szervezésében.

Zalai Hírlap

A nagy szilárdságú acélból készült hegesztett szerkezetek gyártóinak első szakmai tanácskozása azt a célt szolgálta, hogy az acélszerkezeteket gyártó vállalatok tevékenységét megismerjék a lehetséges a felsőoktatási partnerek.

A szakmai fórumot és tapasztalatcserét a Pannon Egyetem zalaegerszgei Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézetében, illetve a PYLON-94 Kft. hegesztőcsarnokában.

Reichardt László (Linde), Kámán János (Pylon-94 Kft), Michael Fiedler (Böhler Welding Austria GmbH), Pető Róbert (Böhler-Uddeholm Hungary Kft.) és Gerencsér Tibor (Pylon-94 Kft) a tanácskozás szünetében   Fotó: Pezzetta Umberto

A hagyományteremtő célú szakmai konferencia az nyugat-magyarországi iparvállalatok, egyetemek, kutatóhelyek eredményes együttműködésének egyik állomása.

A találkozón elsőként Michael Fiedler, a Böhler Welding Austria GmbH vezetője tartott előadást a nagy szilárdságú hegesztőanyagok fejlesztéséről. Ezt követően Túsz Ferenc professzor aradi vagongyári tapasztalatait és elméleti megközelítéseit hallhatták az érdeklődők a lángegyengetés tudományairól és rejtélyeiről, társelőadó Gyura László, a Linde Gáz Magyarország Kft képviselője volt.

Gyakorlati tapasztalatok megosztásaként a PYLON-94 Kft esettanulmányát darugém és alváz témában Gerencsér Tibor tőmérnök ismertette, végül délután hegesztési bemutatókat láthattak a résztvevők a PYLON-94 Kft csarnokában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!