Hírek

2016.05.16. 15:40

Kutyás bemutatót tartottak Lentiben

Lenti – Első alkalommal tartott a lenti Kutya Sport Egyesület kutyás bemutatót, amelyen a házőrzők kiképzéséhez használatos eszközöket is felvonultatták.

Korosa Titanilla

A Lenti Kutya Sport Egyesület 2014-ben alakult. Az alapító tagok már korábban is foglalkoztak kutyák képzésével, ezt mint egyfajta hobbilehetőségét szerették volna kiterjeszteni és mások számára is elérhetővé tenni.

A kutyaképző szervezet keretein belül a tagsági viszonnyal rendelkezők a kutyák képzését és a már különböző fejlettséget elért kutyák szinten tartását szakértő kiképző segítségével végezhetik a klubfoglalkozásokon.

Az elmúlt hét végén Zajdán szerveztek bemutatót, hogy tevékenységüket a nagyközönséggel is megismertessék. Az egyesület foglalkozásain engedelmességi, ügyességi, őrző-védő képzési lehetőségek vannak, illetve keresésre – nyomkövetés, személykeresés – is tanítanak kutyákat. A három ágazatból több szituációs feladatot mutattak be a rendezvényen, több, képzés alatt álló kutyát bevonva. A klubnál képzett 12 négylábú közül hat mutatta meg tudását. Emellett a képzések során használatos eszközökkel is megismerkedhettek az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!