Hírek

2017.01.16. 17:18

Lányokat is várnak a labdarúgó játékvezetői kurzusra

Zalaegerszeg- Dr. Ács Pongrác dékánhelyettes tartott hétfőn sajtótájékoztatót az oktatási portfólió újdonságairól a PTE Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központjában.

Magyar Hajnalka

Az oktatási dékánhelyettes elmondta, az egészségügyi szervező és a gyógytornász szakirány népszerűségét jelzi, hogy idén is több mint száz felvételizni szándékozó fiatal látogatott el bemutatkozó programjaikra. Az érdeklődést a szakmai színvonal, az oktatói kar felkészültsége és a képzési központ családias hangulata egyaránt indokolja - hangsúlyozta. Kitért a városvezetéssel kialakított jó kapcsolatra, amit a jövőben is ápolni kívánnak. Szólt az 1367-ben alapított egyetem patinás múltjáról, s a 650 éves jubileum közelgő megünnepléséről.

Dr. Ács Pongrác Fotó: Pezzetta Umberto

A jövőt vázolva kiemelte, a következő félévben labdarúgó játékvezetői képzést is indítanak. A hetente zajló foglalkozásokon neves játékvezetők tartanak majd előadásokat, és a kurzus végén a sikeresen vizsgázók tanúsítványt kapnak az MLSZ-től. Ennek birtokában utánpótlás meccseken vállalhatnak játékvezetői és partjelzői feladatot a hallgatók. Természetesen hölgyek érdeklődésére is számítanak.

Dr. Császár Gabriella Fotó: Pezzetta Umberto

Dr. Császár Gabriella adjunktus, képzési igazgatóhelyettes egy 2018-ban induló BSC képzésről szólt: az ergo, vagy foglalkoztató terápia a napi tevékenység, munkavégzés könnyítését célozza, az önálló életvitelt segíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!