Hírek

2017.03.30. 10:17

Felfújták a (lég)várat a nagykanizsai főtéren

Nagykanizsa – Ki mondta, hogy egy vár építése évekbe telik? Csütörtökön a dél-zalai város főterén alig néhány perc alatt felhúztak egy négy tornyú erődítményt. A kanizsai légvár kifejezetten az önkormányzat megrendelésére készült.

Pásztor András

– A város vezetése korábban hitet tett amellett, hogy kiemelten kezeli a Thúry-kultusz ápolását – mondta Pere Krisztina, a polgármesteri kabinet munkatársa, aki hozzátette: a játékvárral az óvodás és kisiskolás korú gyerekeket szeretnék megszólítani.

A kanizsai légvárat elsőként a Micimackó Óvoda gyerekei próbálhatták ki. A játék a városi rendezvények állandó kelléke lesz
Fotó: Gergely Szilárd

A mintegy 40 négyzetméteres alapterületű nagykanizsai ugrálóvár egyébként közel 1.5 millió forintba került, s a tervek szerint az összes nagyobb városi ünnepen ingyen használhatják majd a gyerekek. A kaput két marcona vitéz őrzi, az ajtónállólat Vörös Andrásról és Nagy Attiláról, a Thúry Vitézlő Oskola oszlopos tagjairól mintázták. A vár udvarán pedig a dödöllefesztivál két figurája, Éliás és Tóbiás is megtalálható. A várat tegnap délelőtt a Micimackó Óvoda apróságai próbálhatták ki elsőként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!