Hírek

2017.08.07. 16:20

Több technikát is kipróbáltak - Kísérletekkel zárták a programot Lentiben

LENTI Nemrég befejeződött a városi könyvtárban az egy hónapon át tartó, általános iskolásoknak meghirdetett kézműves alkotóház.

Korosa Titanilla

Mint az elmúlt években, úgy idén is számos érdekes program várta a gyerekeket a foglalkozásokon a gyermekkönyvtárban. A hat alkalomból álló programsorozaton több mint félszáz kisdiák vett részt, vagyis nem csökkent a rendezvény népszerűsége, szívesen keresik fel a gyerekek a könyvtárat a szünidő alatt.

Az egyik foglalkozás résztvevői - Fotó: Városi Könyvtár Lenti

- Minden héten szerdánként került sor a foglalkozásokra, ahol próbáltunk minél változatosabb elfoglaltságokat kínálni a gyerekeknek - tájékoztatta lapunkat a programsorozat zárását követően Bagladi Mónika gyerekkönyvtáros. - Több témát és technikát is érintettük ezeken az összejöveteleken, minden résztvevő megtalálhatta a számára legkedvesebbet. Első alkalommal művészi képeket festettek a gyerekek természetes anyagok felhasználásával, valamint készítettek fonaldíszt, logikai játékot és a manapság népszerű ujjpörgettyűt, a fidget spinner is. A második foglalkozáson az egyedi készítésű ajtófeliratokkal ismerkedtek, melyekkel színesebbé tehették szobájukat, valamint az újrahasznosítás jegyében cipősdobozokba "zárták" élményeiket, ami egy biztosan mindannyiuk számára örök emlék marad. Emellett saját készítésű játékokkal is meglepték magukat a kézművesházba betérők, majd a sorozat zárásként - a hagyományoknak megfelelően - változatos kísérleteket és szórakoztató trükköket próbálhattak ki az arra vállalkozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!