Hírek

2015.08.22. 18:15

Kovács Adrienn lett a Zala Szépe verseny győztese (frissítve)

Azt gondolnák, aki versenyen indul, nyerni szeretne. A kivételek közé sorolhatjuk a nagykanizsai Kovács Adriennt, aki őszintén meglepődött sikerén, amikor megtudta, ő lett ez évben a „Zala Szépe”.

Arany Gábor

 

– Reménykedtem benne, hogy az első háromba bekerülök, de győzelemre nem gondoltam – fogalmazott az eredményhirdetés utáni pillanatokban Kovács Adrienn. – Én voltam a döntősök között a legalacsonyabb, ezért úgy gondoltam, nincs esélyem az első helyre – magyarázta a 22 éves nagykanizsai lány. 

De ne szaladjunk ennyire előre. A szombati döntő történetéhez tartozik, hogy az utcai ruhás bevonulás pontszámai alapján Kerkai Klaudia került az élre, dobogós helyen zárt mögötte Bagoly Szimonetta, akit Nagy Amarilla, Imre Dorina és Kovács Adrienn követett. Az átöltözés – illetve inkább vetkőzés, hiszen a fürdőruhás bevonulás következett – perceit pedig Zséda koncertje töltötte ki. 

A fürdőruhás fellépés és az ezzel egybekötött rövid bemutatkozó interjúkat követően a pontszámok alapján Kerkai Klaudia megőrizte első helyét, mögötte Bagoly Szimonetta, Imre Dorina és Kovács Adrienn azonos pontszámmal állt. Az estélyi ruhás bemutatkozás tíz óra előtt öt perccel kezdődött. A csillagok fénylő pontjaival kivert égen a hold félkaréja világított, amikor a lányok csónakba szálltak. S miközben szólt Sárosi Katalin örök slágere: Micsoda éjszaka volt, fények úsztak a Dunán..., lassan átszelték a medencét. Köszönhetően Herold Barnabás, Tompa Mátyás és Kelemen Attila közreműködésének, akik pótolták az evezőket és a motort, mert a vízben gyalogolva húzták a csónakokat. Innen már csak Éliás Gyula junior koncertje választott el minket az eredményhirdetéstől, amikor kiderült, hogy a két fordulóban is maximális pontszámot elért Kovács Adrienn nyerte a Zala Szépe idei versenyét két udvarhölgye, Bagoly Szimonetta és Kerkai Klaudia társaságában.


Az idei, immár 21. alkalommal meghirdetett Zala Szépe versenyre 35 lány küldte be jelentkezését, és a keszthelyi, Festetics kastélybeli előválogatón 23 jelent meg közülük, a középdöntőbe pedig 15 delegáltatott a zsűri által. A Zalai Hírlap és a zaol.hu olvasóinak szavazatai alapján tizen vehettek részt a szombati döntőn, amit az egerszegi AquaCity-ben rendeztek meg. Talán nem túlzás, ha úgy fogalmazunk, a nézők beleborzongtak az élményekbe, de még inkább a versenyzők, hiszen a döntő kezdetére a lenyugvó nap alig 18 Celsius fokot hagyott maga után. Szerencsére ebből a látványba és a koncertekbe belefeledkező szép számú közönség nem sokat érzékelhetett, mert sikerült a hangulatot felforrósítani. Különösen Vastag Csaba közönség közeli koncertje aratott sikert. Frank Sinatra dallal kezdett, majd az örökké izgalmas Tom Jones-szám, a Sexsbomb következett a félórás slágertúráján.

Az idei verseny is széles összefogással, sokak együttműködésével valósulhatott meg. A lányok biztonságáról és a rendezvény biztosításáról az Atalian Security gondoskodott, a döntőre a versenyzők sminkjét a nagykanizsai Huszár Kata készítette airbrush technikával, a versenyzők frizurái a zalaegerszegi Hajhosszabbítás Hajegyenesítés – LÉSZI Fodrászat keze munkáját dicsérték, a július 24-ei előválogató helyszínét a keszthelyi Festetics Kastély adta, a szombati döntő utáni fogadás étel-ital kínálatáról a zalaegerszegi TÓ-KA Étterem gondoskodott.

Zala Szépe 2015 döntősei az élmenyeken túl számos meglepetésben részesültek. A versenyen hordott fürdőruhát megkapták a zalaegerszegi Lottó Ruhaháztól, a döntőn viselt elegáns cipőt a zalaegerszegi Bizánc Cipőbolttól, míg az utcai ruhás felvonuláson viselt öltözetet a zalaegerszegi Bianco Divat és Deja-vu Divat üzletektől. Ezeken túlmenően a zalaegerszegi Refan Naturkozmetika és Parfüméria 10 ezer forintos ajándékcsomagját, a Bak és Vidéke Takarékszövetkezet egy évre szóló ingyenes személyre szabott „Takarékpontos” számlacsomagját, valamint a a nagykanizsai Petró Galéria márkás karkötőjét vehették át. 

Különdíjjal a zalaegerszegi AquaCity Vízicsúszda és Élménypark a Zala Szépe 10 döntőse közül Kovács Adriennt jutalmazta, nyereménye a 2016-os szezonra szóló bérlet az AquaCity-be. A különdíj nyertesére az AquaCity mobil alkalmazásán keresztül lehetett szavazni. Másik különdíjként a zalaegerszegi MOVELAND Mozgásműhely három döntőst jutalmazott: Heidenwolf Enikő, Kerkai Klaudia, Nagy Amarilla részére egy havi korlátlan bérletet biztosít. 

A közönségdíj sorsát idén is a Zalai Hírap olvasói, illetve zaol.hu online oldalunk szavazói döntötték el. Az idei közönségdíjat 2681 szavazattal a lenti Varga Vivien Viktória nyerte el. Ajándékai: a nagykanizsai Ékszervarázs Ötvösműhelytől egy 127 ezer forint értékű, Sri Lankáról származó drágakövek felhasználásával készült, egyedi tervezésű ezüst ékszer-szett (nyaklánc, fülbevaló, gyűrű) valamint a zalaegerszegi Alessandro Ékszertől egy Guess karóra és a nagykanizsai BOLERO Divat 50 ezer forintos vásárlási utalványa.

A harmadik helyezést elért Bagoly Szimonetta a zalaegerszegi Béli Mónika Szépség és Aromaterápia Szalontól 10 ezer forintos SKEYNDOR kozmetikai ajándékutalványt, a zalaegerszegi Böjte Ékszertől cirkóniaköves medállal ékített nyakláncot, a zalaegerszegi Brainturbo Nyelviskolától nyelvtanfolyamra vagy kommunikációs tréningre szóló utalványt, a zalaegerszegi ProComp Informatikától fehér, virágmintás hátlapú Alcor Bloom E-Book olvasót kapott.

A második helyezést elért udvarhölgy, Kerkai Klaudia a zalaegerszegi Béli Mónika Szépség és Aromaterápia Szalon felajánlásaként: 15 ezer forint értékű SKEYNDOR kozmetikai ajándékutalvánnyal, az egerszegi Böjte Ékszer jóvoltából cirkóniakő-medálos nyaklánccal, a Brainturbo Nyelviskola Zalaegerszeg ajándékaként nyelvtanfolyamra vagy kommunikációs tréningre szóló utalvánnyal, a kanizsai Kerékpárcentrumnak köszönhetően 21 sebességes Csepel Landrider Treking típusú, teljesen felszerelt kerékpárral gazdagodott. 

Az idei verseny győztesét, Zala Szépét, Kovács Adriennt elhalmozták ajándékokkal: az egerszegi Béli Mónika Szépség és Aromaterápia Szalontól 25 ezer forintos SKEYNDOR kozmetikai ajándékutalványt kapott. Az egerszegi Böjte Ékszer cirkóniaköves medállal nyakláncot, valamint koronás gyűrűt ajándékozott. A zalaegerszegi Amfora Üzlet hollóházi Tátika szendvicskészlettel lepte meg a nyertest. A nagykanizsai IT Digital Kft. a győztesnek saját igényére szabott design-nal és domain-névvel honlapot készít. Kovács Adrienn olaszországi körutazásra indulhat kisérőjével a nagykanizsai Lovászbusz Kft. szervezésében 2015. szeptember 25-29. között, amihez a Bak és Vidéke Takarékszövetkezet gondoskodik az utasbiztosításról. S hogy a következő hetekben a közlekedéssel se legyen gondja, a nagykanizsai Istiván Autó felajánlásának köszönhetően extrákkal felszerelt Skoda Fabia személygépkocsit kap három hónapos korlátlan használatra.


A döntő zsűrije

Bazsika Mónika, a Zala Szépe 2014 győztese,

Kázmér Judit, a Pannon Lapok Társasága stratégiai ügyvezető-igazgatója

Rétiné Varga Éva, a Bak és Vidéke Takarékszövetkezet elnöke,

Istiván Tamás, az Istiván Autó Kft. tulajdonos-ügyvezetője, 

Bánhegyi Péter, az AquaCity-t is működtető Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezető igazgatója, 

Rigó Csaba, Zala megyei kormánymegbízott,

Vigh László országgyűlési képviselő, 

Horváth A. Attila, a Zalai Hírlap szerkesztőségi vezetője, digitális főszerkesztő, 

Virrasztó Zsolt, a Zalai Hírlap lapigazgató főszerkesztője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!