Hírek

2016.12.08. 17:36

Macik a mentőautókban

Keszthely – Felülmúlta a szervezők és a helyi mentősök képzeletét a jótékonysági macigyűjtő akció eredménye. A vártnál jóval több játékot vehetett át a mentőállomás.

Keszey Ágnes

Egy pihe-puha plüssmackó megnyugtathatja a balesetet szenvedett vagy beteg gyerekeket. Az elmúlt hetekben egy országos akció keretében - melyhez megyénkben több településen is csatlakoztak - plüssmacikat gyűjtöttek, hogy minél több mentőautóba kerüljön ilyen játék, melyet aztán a gyerekek hazavihetnek.

– Közel harminc zsáknyi maci gyűlt össze, ezres nagyságrendről beszélünk - összegezte Katona Klaudia, a keszthelyi gyűjtés szervezője, aki csütörtökön  adta át a keszthelyi mentőállomásnak a játékokat.

- A gyerekek örülnek neki: egyrészt ajándékot kapnak, másrészt segít a kommunikációban, segít közelebb kerülni hozzájuk. Jó volt látni, hogy a segíteni akarás mennyire megmozdította az embereket - mondta Zombory József, a keszthelyi mentőállomás vezetője.

A megye más részein gyűjtött macikat szombat délelőtt, Zalaegerszegen, a Parkerdő játszótéren lévő örömfutáson és átadó ünnepségen kapják meg a mentősök.

Zombory József, Katona Klaudia és a macik a mentőállomáson
Fotó: Keszey Ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!