Hírek

2017.08.09. 19:25

Majdnem teljes sikerrel jártak a trükkös tolvajok

LENTI Egészségügyi dolgozónak kiadva magát lopott meg beteg férfit két nő, akik ellen a napokban emeltek vádat. A vádirat szerint ez év február elején az Ausztriában élő B. Szilvia látogatóba érkezett egy hétre lovászi ismerőséhez, O. Katalinhoz.

Arany Gábor

Az egyik beszélgetés során a házigazda rokona megemlítette, hogy a faluban lakó rokkantnyugdíjas férfi ismerősének sok pénze van, és tőle könnyen lehetne szerezni. A két nő a tettek mezejére lépett. Február 6-án délután megjelentek az orvosi kezelés alatt álló, rokkantnyugdíjas férfi családi házánál, ahol a férfi idős édesapjának B. Szilvia Kovács Rékaként mutatkozott be. Azt állította, hogy egészségügyi dolgozó, és közölte, az SZTK-ból érkezett adategyeztetés és nyilvántartás készítése miatt, és rokkantnyugdíjas fiát keresi. Az apa beengedte, ezt követően a nő a beteg férfival bement a szobájába, majd háromnegyed órás beszélgetés után azzal távozott, hogy egy óra múlva telefonon felhívja további adatok egyeztetésére. A megbeszélt időben nem telefonált, hanem O. Katalinnal együtt ment vissza a házhoz, s a kapuból hívta fel a rokkantnyugdíjas férfit, hogy engedje be, mert szeretne még beszélni vele. Az ajtót az idős apa nyitotta ki, akinek ugyancsak előadták, hogy további adatok egyeztetésére keresik megint a fiát. Az idős ember ekkor már igazolványt kért tőlük, de ezt nem tudtak felmutatni, ennek ellenére beengedte őket azzal, hogy tíz percig maradhatnak. A két nő a rövid időt kihasználva – miközben az adataival, egészségi állapotával kapcsolatos kérdéseket tettek fel, s a válaszokat B. Szilvia füzetébe jegyzetelte – elterelte a beteg ember figyelmét és az íróasztal fiókjában tartott 140 ezer forintját elemelte. Ezt követően a két nő távozott, a lopást azonban a károsultak rövid időn belül észrevették, feljelentést tettek és a nyomozók az ellopott pénzből 90 ezer forintot meg is találtak a két nő lakóhelyén.

A történtekről tájékoztatva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt emeltek vádat a két nő ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!