Hírek

2016.02.04. 14:40

Manninger Jenő: A magyar reformok működnek

Keszthely – Számos olyan intézkedés lépett életbe január elején, amelyek segítik a családok mindennapi életét – fogalmazott Manninger Jenő országgyűlési képviselő, miniszteri biztos sajtótájékoztatóján.

Keszey Ágnes

A fiatalok helyben maradását is segítheti az adócsökkentés és az otthonteremtés támogatási rendszere – emelte ki Manninger Jenő, a "magyar reformok működnek" című sajtótájékoztatóján. Mint ismertette: a személyi jövedelemadó 15 százalékra csökkent, a lakásépítés áfája 27-ről 5 százalékra módosult. Az otthonteremtési programról elmondta, hogy az igénylés feltételei kedvezőbbek lettek. Hozzátette: a három- vagy többgyermekes családok tízmillió forint támogatás mellett még tízmillió forint állami támogatású, alacsony kamatú hitelt is igényelhetnek.

– A bürokrácia is csökken: egyes építkezéseknél már nem kell építési engedély. Másrészt számos igazolvány, így a jogosítvány első alkalommal történő kiállítása, a diákigazolvány, a személyi igazolvány és a lakcímkártya ingyenes lett - mondta el Manninger Jenő. Az országgyűlési képviselő szólt a pedagógusok életpályamodelljéről, a fegyveres és rendvédelmi dolgozók, valamint az egészségügyi dolgozók béremeléséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!