Hírek

2017.04.07. 20:38

Még lehet jelentkezni az "Összetartozunk" pályázatra

Zala megye - Jó hír a lehetőséggel élni kívánó közösségeknek: a PLT április 13-ig meghosszabbította az „Összetartozunk” kistelepülési pályázat jelentkezési határidejét.

Zalai Hírlap

Kiadónk felhívására „felbolydult” a megye: nagyon sok érdeklődés, kérdés futott be a szervezőkhöz, és a jelentkezések is gyűlnek szép számmal. Mivel néhányan jelezték, hogy a megfelelő fotó kiválasztásához vagy az önkormányzati döntés megszületéséhez még időre van szükségük, munkatársaink úgy döntöttek, meghosszabbítják az eredetileg április 7-ére kitűzött jelentkezési határidőt. Emlékeztetőül: a pályázaton lakosságszámtól függetlenül a városnak nem minősülő Zala megyei települések indulhatnak. A lapcsoport történetében most először meghirdetett program célja, hogy lehetőséget adjon a községek értékeinek bemutatására.

Ezen belül is elsősorban közösségi értékekre gondolunk. Pályázóinktól olyan fényképek beküldését kértük, amelyek a helyi társadalom valamely emlékezetes közösségi pillanatát, eseményét örökítik meg. A jó minőségű, színes, digitális fotóhoz pályázóinknak egy legfeljebb 900 karakter terjedelmű leírást is mellékelniük kell, amelyben elmesélik olvasóinknak, miért volt fontos számukra a kiválasztott esemény, milyen hatással volt a településre, miért volt emlékezetes. A beküldött fotók és leírások az április 24-ével kezdődő héten megjelennek napilapunkban, és elindul egy verseny, amelynek olvasóink lesznek a zsűrizői.

A szimpátiaszavazás már áprilisban elkezdődik, és amelyik falura a legtöbb szavazat érkezik, az nyeri el a fődíjat, az egymillió forint értékű vásárlási utalványt, amelyet közösségi tér létesítésére, kellékek beszerzésére, rendezvények támogatására fordíthat a nyertes önkormányzat. Ezenkívül gazdára találnak a Zalai Hírlap és a Pannon Lapok Társasága különdíjai is. Ám igazából a versenyre pályázó valamennyi település már nyertesnek érezheti magát, hiszen hozzájutnak egy további negyedoldalas Zalai Hírlap-megjelenéshez az év egy általuk kiválasztott napján, az általuk fontosnak ítélt tartalommal.A beküldött fotók és szövegek megjelenésének hetében az érintett településeken a Zalai Hírlap valamennyi háztartásba eljut.

Nevezési díjként a pályázóknak az előfizetéssel nem rendelkező háztartások e heti lapszámait kell finanszírozniuk, méghozzá a PLT által meghatározott, kedvezményes áron. Az egyes települések vezetői a rájuk vonatkozó, a helyi előfizetők számaránya alapján kikalkulált egyéni költségekről az elmúlt hetekben tájékoztatást kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!