Hírek

2017.01.24. 09:30

Megcsúszott és árokba borult egy kamion Nován

Nova - Egy fémárut szállító magyar kamion borult fel az éjszaka a 75-ös út Novához közeli szakaszán. A baleset éjjel, néhány perccel fél egy után történt, a műszaki mentés kora délelőttig tartott.

Gyuricza Ferenc

Információink szerint a tehergépkocsi Spanyolországból tartott Zalaegerszeg irányába, s a 75-ös úton, a Nova előtti lejtőn, egy lefagyott szakaszon megcsúszott. Bár a sofőr próbálta megtartani a szerelvényt, ám az oldalára dőlt, miközben a vontató rész az út menti rézsűnek csapódott. A felborult kamion az út kétharmadát zárta el, így forgalomkorlátozásra is szükség volt.

A rakomány átpakolása még az éjszaka folyamán megkezdődött, eközben félpályán, váltakozó irányba haladhatott tovább a forgalom, a műszaki mentés idejére - reggel nyolc órától - azonban teljes útzárt kellett alkalmazni.

Emiatt a borsfai elágazónál, illetve Novánál elterelték a forgalmat. A mentési munkálatok - amelyben a speciális mentők mellett a tűzoltók is részt vettek - 10 óra környékén fejeződtek be, ekkor félpályán újra megindulhatott a forgalom az érintett szakaszon.

Frissítés: A baleset során sem a tehergépkocsi sofőrje, sem egyéb személy nem szenvedett sérüléseket, a keletkezett kár nagyságrendje azonban több tízmillió forintos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!