Hírek

2016.05.12. 17:14

Megnyitott az új kikötő

Balatonfenyves – Ünnepélyes keretek között átadták tegnap a vitorláskikötőt és az ahhoz tartozó épületegyüttest.

Benedek Bálint

A balatoni kikötő közel négy hektáros területen található, a hajók méretétől függően maximum 350 jármű befogadására képes. A tavaly indult építkezés során 70 ezer köbméter homokot kotortak ki a tó aljáról, 32 ezer köbméter sziklából építették meg a gátat.

Ezen kívül további 1100 darab vasbeton cölöp tartja a járófelületet. A park területén közösségi központot, szállodát és éttermet alakítottak ki. A beruházás 2,5 milliárd forintból valósult meg, melyhez az unió és a kormány is hozzájárult.

A megnyitón Halász János, a Balatoni Fejlesztési Tanács tagja, a Fidesz frakció szóvivője kiemelte: Keszthely és Fonyód között eddig még nem volt vitorláskikötő, a balatonfenyvesi fejlesztés most ezen változtatott, és számos turisztikai lehetőséggel vértezi fel a környéket. Lombár Gábor polgármester hozzátette: közel húszéves álmuk egy kikötő, ezért csodálkoztak a tiltakozásokon. Mint mondta, kitartottak amellett, amiben hittek, és bízik benne, hogy Balatonfenyves egésze profitálhat a fejlesztésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!