Hírek

2016.09.24. 10:18

Megújult az alsópáhoki sportcsarnok - Élő szívet formáltak a diákok

Alsópáhok – Szombat reggel adták át a korszerűsített iskolai sportcsarnokot, melyben az ünnepség után sportnapon mozoghattak együtt gyerekek és szüleik.

Keszey Ágnes

Augusztus elején kezdték meg a sportcsarnok felújítását, mely tanévkezdésre be is fejeződött. A korszerűsítés az elmúlt években is folyamatos volt, hiszen beázás miatt már kicserélték a tetőszerkezetet, megtörtént az épület külső szigetelése, három éve pedig a fűtést korszerűsítették.

Két diák vágta át a szalagot az ünnepségen: Prótár Anita és Lakesz Bence Péter, középen a diákönkormányzatot segítő pedagógus, Takácsné Kovács Erzsébet, balra Borsosné Csányi Éva Fotó: Keszey Ágnes

Most egy pályázat segítségével végeztek újabb munkálatokat.

– Nyolc millió forint támogatást nyertünk, ehhez az önkormányzat még hozzátett négy millió forint önrészt. Az egész padlózatot: a korábban betonon lévő linóleumos, kemény burkolatot kicseréltük. Most rugalmas, csúszásgátló felületű burkolatot kapott a tornacsarnok, amely kíméli a gyerekek ízületeit. Emellett két új vizesblokk is elkészült – mondta el Czigány Sándor polgármester.

Játékos sportversenyre várták a gyerekeket és szüleiket- Varga Balázs az egyik versenyszám közben

A munkálatok során nem várt akadályok is jelentkeztek, hiszen a korábbi beázások miatt a régi padló felszedése közben az aljazatbeton két- három centiméteres rétegben jött fel vele együtt, ezt a problémát is meg kellett oldani. Ennek ellenére a tanévnyitóra már befejeződött a felújítás.

Fotó: Kotora Pál

A megújult csarnokban a szombati  átadóünnepség után gyerekek és felnőttek játékos sorversenyeken mérhették össze gyorsaságukat és ügyességüket, s több más mozgásos, táncos program is várta a résztvevőket.

– Első alkalommal rendezünk sportnapot, gyermeknap alkalmából szokott hasonló rendezvény lenni, de ezzel a programmal szeretnénk hagyományt teremteni. Sportosak a diákok: nagyon sokan tagjai valamilyen egyesületnek. Többen atlétikai versenyeken, országos csapatváltó, futóversenyeken komoly, döntős eredményeket értek el  A futball iránt is nagy az érdeklődés- főként az alsó tagozatosok körében – mondta el érdeklődésünkre Borsosné Csányi Éva, a Dr. Szántó Imre Általános Iskola és Óvoda megbízott igazgatója.

A sportnapon egy élőképet is bemutattak a gyerekek: egy szívet formáltak, így köszönték meg jelképesen a felújítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!