Hírek

2017.08.16. 20:20

Megújult az idősek klubja - Három hónapos teljes körű rekonstrukcióra 48 millió forintot költöttek

ZALAEGERSZEG Az időseket szolgáló és a szociális célú klubok felújítására 200 millió forintot szánt a város. Ebből közel 48 milliót költöttek a Platán sor 4. szám alatt működő landorhegyi intézményre.

Arany Gábor

Erről Balaicz Zoltán polgármester beszélt az intézmény felújítását követő sajtóbejáráson. Mint felidézte, az ötvenes években a ruhagyár felépítését hamarosan követte a közeli lakótelep kialakítása, s ebben az időszakban épült meg az eredetileg bölcsődeként szolgáló földszintes épület is.

Az épület már hosszú évek óta az időseket szolgálja, több kisebb felújításon átesett, ezek azonban a fontosabb szerkezeti elemeit nem érintették. A napokban befejeződött három hónapos rekonstrukció eredményeként az összes nyílászárót kicserélték, teljes hőszigetelést kapott az épület, beleértve a padlásfödémet is, és kazánt cseréltek. Emellett az elektromos rendszer is teljes rekonstrukción esett át, az azbeszttartalmú palaborítást cserép váltotta fel. Akadálymentesítették az épületet és biztosították a megközelíthetőségét a mozgáskorlátozottak számára is. Eszközök beszerzésre 10 millió forintnál többet szánnak, egyebek mellett a bútorzat cseréjére, informatikai berendezést vásárolnak és 9 személyes gépjárművet is az ellátottak utaztatására.

Ebből közel 48 milliót költöttek a Platán sor 4. szám alatt működő landorhegyi intézményre. Erről Balaicz Zoltán polgármester beszélt az intézmény felújítását követő sajtóbejáráson. Mint felidézte, az ötvenes években a ruhagyár felépítését hamarosan követte a közeli lakótelep kialakítása, s ebben az időszakban épült meg az eredetileg bölcsődeként szolgáló földszintes épület is.A megújult idősklub látogatói, s köztük foglalt helyet Radics Andrea, Gondozási Központ vezetője (balról a harmadik) és Devecser Bernadett, a nappali ellátás vezetője (a bal szélen) - Fotó: Katona Tibor

Bali Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője köszönetet mondott a fejlesztésért, aminek eredményeként a környéken lakó idősek számára modern és szép környezet biztosítanak. Vigh László országgyűlési képviselő emlékeztetett rá, hogy hazánkban kettőmilliónál több nyugdíjas él. Ők a társadalom hasznos tagjai, akiknek a pihenés, kikapcsolódás mellett, ha dolgozni szeretnének, biztosítják a munka lehetőségét is. A képviselő fontosnak tartotta elmondani, az időnként felvetődő találgatások ellenére a nőkre vonatkozó, 40 év munka utáni nyugdíjba vonulás lehetőségét nem szüntetik meg. Az e miatti 140 milliárd forintos pluszkiadást a költségvetés biztosítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!