Hírek

2015.10.02. 13:21

Megvakult a hurokba esett bika, mire kiszabadult

Zalaegerszeg – Időről időre felháborító híreket hallani a szűnni nem akaró orvvadászatról, a rapsicok kegyetlenségéről.

Hajdu Péter

A napokban Takács Páltól, a Szép Zala Vadásztársaság elnökétől kaptunk hírt egy újabb esetről, ami a társaság területén, Nagykutas mellett történt szeptember 30-án, este. Egy helybeli lakos figyelt fel a zajokra, és szólt a körzetes rendőrnek, valamint a vadászoknak.

Tóth Lajos vadászmester és Dávid Krisztián hivatásos vadász mentek a helyszínre, és a rendőrség munkatársai is megérkeztek az értesítésre.

Mint érdeklődésünkre a vadászmester elmondta, nem az első eset ez a területükön. Az orvvadász, vagy orvvadászok ismerték a terepet, mert a vadváltón – a szarvasok kitaposott ösvényén – helyezték el az acéldrót sodronyból készült hurkot, aminek a környékére takarmányt is kiszórtak csalinak. Egy szép, 8 évesre becsült gímszarvas bikát fogott meg a hurok, aminek a trófeáját mintegy 9 kilogrammosra becsülték a vadászok. Tóth Lajos elmondta, a csapdába esett állat kiszabadításához egy erővágó ollót kellett kérniük, amivel a drótkötelet el tudták vágni.

A dróttal vívott küzdelmében már majdnem elforgácsolta a mellette levő vékony fát a szerencsétlenül járt állat

A nemes vad láthatóan sokkos állapotban volt már a hurokban vívott küzdelemtől, és mint a vadászok megállapították, az egyik szemére valószínűleg megvakult, de kiszabadítása után végülis elment. Remélhetőleg felépül. Elmondták, a vadászok a rendőrséggel közös járőrözéseket tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!